I samarbete med Philadelphia

Så enkelt gör du laktosfri cheesecake

Fler och fler väljer laktosfria alternativ - och det laktosfria sortimentet bara växer ute i butikerna.
Idag finns så många alternativ att laktosintoleranta utan problem kan njuta av en krämig cheesecake!

Vad kan du välja för laktosfria alternativ?

Utöver alla laktosfria mejeriprodukter som finns i kyldisken idag, dyker allt fler mjölkfria produkter upp baserade på soja, kokos, havre eller ris.
Vill du ändå behålla den klassiska smaken av mjölkbaserad färskost är Philadelphias laktosfria Cream cheese precis lika krämig och god som deras populära original. 

Laktosfri färskost går att använda på exakt samma sätt som vanlig färskost

Laktosfri färskost går att använda på exakt samma sätt som vanlig färskost i både matlagning och bakning. Ta vilket recept som helst och bara byt ut färskosten mot laktosfri - utan att den färdiga maträtten eller bakverket påverkas. Nu finns dessutom Philadelphia Laktosfri även som storpack, 265 g.

Testa Philadelphias laktosfria, klassiska cheesecake!

Eller prova att byta ut mot laktosfritt på några av de läckra recepten här nedan!

Vad är laktos?

Laktos finns i all mjölk och mjölkprodukter. Laktos är en helt naturlig kolhydrat (ett mjölksocker) som finns i all animalisk mjölk och mejeri.

Enzymet laktas bryter ner laktos och personer med laktosintorlenas saknas tillräckligt med laktas i tarmen. 

Mjölkproteinallergi och laktosintolerans är två helt olika saker. Är du mjölkproteinallergiker räcker det inte att ta bort laktosen, utan du måste utesluta alla mjölkprodukter.



Våra godaste recept på cheesecake