En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.
Läs mer
Ingredienser
Botten
400 g mandelmassa, riven
2 ägg
1 äggvita
100 g smör
Fyllning
4 gelatinblad
1 dl vispgrädde
1 dl florsocker
600 g Philadelphia Original
2 tsk kardemummakärnor, stötta
1,5 dl vispgrädde
0,5 dl florsocker
1 äggvita
Servering
1 dl vispgrädde, vispad
0,5 dl mandelspån
Gör så här
Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och vispa samman med äggen. Smält smöret och vispa ner i smeten. Lägg bakplåtspapper i botten på en springform och grädda i ugnen i ca 12 minuter.
Fyllning
Se till att alla ingredienser är rumstempererade. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 10 minuter.
Värm 1 dl av vispgrädden i en liten kastrull, krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält dem i vispgrädden. Låt svalna något.
Vispa ihop 1 dl florsocker med Philadelphia och kardemummakärnor i en bunke
Vispa den resterande vispgrädden i en annan bunke. Tillsätt 0,5 dl florsocker, lite åt gången och vispa tills att du får små toppar på grädden.
Vispa äggvitan till ett hårt skum i en tredje bunke.
Vänd ner gelatingrädden i Philadelphiakrämen. Använd visp för att få en jämn konsistens. Vänd ner den vispade grädden i Philadelphiakrämen, försiktigt med en slickepott. Vänd till sist ner den vispade äggvitan, också försiktigt.
Fördela blandningen över mandelbottnen i springformen. Täck springformen med folie och låt den stå i kylskåpet i 4 timmar eller tills att kakan har satt sig. Gärna över natten så hinner fyllningen stelna ordentligt och botten bli fuktig och god.
Servering
Garnera cheesecaken med vispad grädde och flagad mandel.