I samarbete med Philadelphia

Semmelcheesecake på mandelbotten

7 röster
45 m + tid i kyl
10-12
Semmelcheesecake på mandelbotten
Foto: köket.se

Cheesecake som smakar semla! En ljuvlig kombination av mandelbotten och kardemummacheesecake som toppas med vispad grädde och mandelflarn,

Visa mer
45 m + tid i kyl
10-12

Du behöver

Botten

  • 400 g mandelmassa, riven
  • 2 ägg
  • 1 äggvita
  • 100 g smör

Fyllning

  • 4 gelatinblad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • 600 g Philadelphia Original
  • 2 tsk kardemummakärnor, stötta
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 äggvita

Servering

  • 1 dl vispgrädde, vispad
  • 0,5 dl flagad mandel
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Botten
    Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och vispa samman med äggen. Smält smöret och vispa ner i smeten. Lägg bakplåtspapper i botten på en springform och grädda i ugnen i ca 12 minuter.
  2. Fyllning
    Se till att alla ingredienser är rumstempererade. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 10 minuter.
  3. Värm 1 dl av vispgrädden i en liten kastrull, krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält dem i vispgrädden. Låt svalna något.
  4. Vispa ihop 1 dl florsocker med Philadelphia och kardemummakärnor i en bunke Vispa den resterande vispgrädden i en annan bunke. Tillsätt 0,5 dl florsocker, lite åt gången och vispa tills att du får små toppar på grädden.
  5. Vispa äggvitan till ett hårt skum i en tredje bunke.
  6. Vänd ner gelatingrädden i Philadelphiakrämen. Använd visp för att få en jämn konsistens. Vänd ner den vispade grädden i Philadelphiakrämen, försiktigt med en slickepott. Vänd till sist ner den vispade äggvitan, också försiktigt.
  7. Fördela blandningen över mandelbottnen i springformen. Täck springformen med folie och låt den stå i kylskåpet i 4 timmar eller tills att kakan har satt sig. Gärna över natten så hinner fyllningen stelna ordentligt och botten bli fuktig och god.
  8. Servering
    Garnera cheesecaken med vispad grädde och flagad mandel.
8 februari 2019

laddar fler recept...

Laddar fler recept...