Kockar

Roy Fares 2016

Roy Fares

Möt Roy Fares, den snygga modellen som sadlade om och blev Sveriges hetaste konditor!

Han har synts i bara kalsonger på billboardtavlor i USA och arbetat på klubbar världen över. Efter gesällbrev i bageri och konditori trollbinder Roy Fares numera en hel värld med sina vackra bakverk och förföriskt goda recept.

Med många vinster i sin bakficka blev han år 2010 Årets konditor och han blev ett hett namn på allas läppar. Vi har följt honom i programmet Go'kväll på SVT, Mitt Kök och som charmig jurymedlem i Dessertmästarna på Kanal 5. Roy har gett ut tre vackra kokböcker som blivit storsäljare och prisbelönta både i Sverige och USA, senast i raden boken "United States of Cakes".

Den eftertraktade konditorn med libanesiska rötter har tagit Sverige och resten av världen med storm. Välkommen till Roy Fares söta värld här hos oss i Köket.

Mer från Roy Fares Senaste recepten och mer om Roy Fares
Tommy Myllymäki 2016

Tommy Myllymäki

Från mormors nävgröt i Finland till en silverplats i världens mest prestigefyllda kocktävling. Möt Tommy Myllymäki, en av Sveriges bästa kockar!

Han syns överallt, Tommy Myllymäki. Med oräkneliga vinster i sin bakficka, från vinnare i Årets Kock och Kockarnas kamp till ärofylld silver - och bronsmedaljör i den omtalade kocktävlingen Bocuse d'Or i Lyon i Frankrike.

I TV-rutan har vi sett hans briljerande kokkonster i bland annat Kockarnas kamp, TV 4 Nyhetsmorgon, Mitt Kök och Mitt Kök Sverigeresan. Konster som han även satt på print i de storsäljande böckerna "Fisk och skaldjur", "såser" och "Grönsaker, tillbehör och garnityr".

Tävlingsmänniskan Tommy har gått från klarhet till klarhet i gastronomins fotspår. Vill du uppleva Myllymäkis rätter kan du besöka någon av hans restauranger, Julita Världshus, Spira, Jönköpings Matbolag och restaurang Sjön.

Hos oss i Köket kan du självklart laga Tommys recept, allt från klassisk husmanskost till gourmét à la Myllymäki.

Mer från Tommy Myllymäki Senaste recepten och mer om Tommy Myllymäki