Kockar

Roy Fares 2016

Roy Fares

Möt Roy Fares, den snygga modellen som sadlade om och blev Sveriges hetaste konditor!

Med många vinster i sin bakficka blev Roy Fares år 2010 Årets konditor och blev samtidigt ett hett namn på allas läppar. Sedan dess har vi kunnat följa honom i programmen Kökets Baktips i TV4, Go'kväll på SVT och som charmig jurymedlem i Dessertmästarna på Kanal 5. Roy har dessutom skrivit en handfull omtycka kokböcker för alla åldrar och smaker. 

Numera ligger dock stjärnkonditorns största fokus på cafét med de amerika-inspirerade bakverken - Mr Cake! 

Den eftertraktade konditorn med libanesiska rötter har tagit Sverige och resten av världen med storm. Välkommen till Roy Fares söta värld här hos oss i Köket.

Mer från Roy Fares Senaste recepten och mer om Roy Fares
Tommy Myllymäki 2016

Tommy Myllymäki

Från mormors nävgröt i Finland till en silverplats i världens mest prestigefyllda kocktävling. Möt Tommy Myllymäki, en av Sveriges bästa kockar!

Han syns överallt, Tommy Myllymäki. Med oräkneliga vinster i sin bakficka, från vinnare i Årets Kock och Kockarnas kamp till ärofylld silver - och bronsmedaljör i den omtalade kocktävlingen Bocuse d'Or i Lyon i Frankrike.

Vill du gå Tommys såskurs? Klicka här >>

I TV-rutan har vi sett hans briljerande kokkonster i bland annat Kockarnas kamp, TV4 Nyhetsmorgon och Kökets middag. Konster som han även satt på print i de storsäljande böckerna "Fisk och skaldjur", "Såser" och "Grönsaker, tillbehör och garnityr".

Tävlingsmänniskan Tommy har gått från klarhet till klarhet i gastronomins fotspår. Vill du uppleva Myllymäkis rätter kan du besöka någon av hans restauranger - Julita Världshus och nya stjärnkrogen Aira

Hos oss i Köket kan du självklart laga Tommys recept, allt från klassisk husmanskost till gourmét à la Myllymäki.

Mer från Tommy Myllymäki Senaste recepten och mer om Tommy Myllymäki

Tips från våra kockar....

 • Bli en mästare på såser - miljö

  Få till den perfekta såsen med Tommy Myllymäki

  Skär sig bearnaisen? Eller undrar du vilket vin som blir bäst till rödvinssåsen? Tommy Myllymäki delar med sig av sina bästa knep!
  Presenteras av Kökets kurser
 • Steka och skära kött - se & gör

  Kockarnas knep

  Här hittar du matlagningsteknikerna som Sveriges kockelit använder, smarta food hacks och Se & gör, kökets egna steg för steg-filmer. Kolla in proffsens tips och bli en bättre hemmakock!

 • Tea tårtkurs maräng o klövertårta

  Tea tipsar - så gör du en perfekt tårta!

  Hur ska egentligen konsistensen på lösvispad grädde vara? Vad är en ganache och hur får man till en luftig tårtbotten? Här lär du dig allt!
  I samarbete med Kökets kurser