Sébastien Boudet

Sébastien Boudet
Foto: Jonas Koel

Här hittar du recept från Sébastien Boudet, surdegsbagaren och konditorn som driver den populära bakbloggen Brödpassion.

Sébastien Boudet grundade bageriet Petite France på Kungsholmen som han nu har valt att "adoptera bort" för att kunna arbeta mer aktivt med att utbilda unga bagare och konditorer.

Så här säger Sébastien när det gäller val av råvaror:
- Jag gillar gillar bra råvaror och tycker att de är grunden till kärleksfull matlagning och när det kommer till bröd så tycker jag att kvalitet på mjöl i bröd är lika viktigt som kvaliteten på druvan i vin.

Läs mer på Sébastiens blogg

Sébastien har gett ut böckerna Den franske bagaren och Le bakbok. Här kan du köpa dem.


Visa mer

Visar recept: Sébastien Boudet

Pröva att själv baka tortillabröden till wraps eller tacomys. Här är ett enkelt recept med vetemjöl.För mig är surdegsjäsning vanligtvis ett kristallklart val, men i det här fallet tänker jag lägga ner min stolthet som surdegsbagare eftersom det allra viktigaste när du bakar tortillabröd är vilotiden. Den kommer att avgöra hur goda dina bröd blir, oavsett om du bakar med surdeg eller inte. Jäsningen här är alltså bara en formalitet, och ursprungligen – innan vetet kom till Sydamerika – innehöll tortillabröd inte något jäsningsmedel alls. Man gjorde dem i stället på mjöl baserat på fermenterad majs. Så 50 gram frisk surdeg, 5 gram bakpulver, 50 gram poolish eller en smula jäst – det är upp till dig!/Sébastien
  • ca 1 h