Surdeg, mat och kärlek från Frankrike

Surdeg, mat och kärlek från Frankrike

I Den franske bagaren tar Sébastien Boudet med dig på en matig upptäcktsfärd genom Frankrike. Boken är lika mycket en samling välbevarade familjerecept som en kärleksfull hyllning till den franska mat- och baktraditionen.

Förutom surdegsbröd och bakverk hittar du även oumbärliga recept på franska maträtter - alla med en anknytning till bagarens kök. I boken har Sebastien samlat alla sina franska favoriter och han har kategoriserat upp den i fyra delar: Bakverk och sötebröd, Desserter att dö för, Bagarens mat samt Dressingar, såser och röror.

Vi får lära oss hur enkelt det kan vara att baka surdegsbröd och chouquette - det gäller bara att ha framförhållning! Vi får även recepten på den perfekta franska äppelpajen och sydfranska pizzan - allt utan krusiduller, bara goda råvaror. Följ med på en resa till Sebastiens Frankrike!

Här hittar du Sebastiens blogg

Läs mer om Sebastien Boudet

Recept ur boken Den franske bagaren