Surdeg, mat och kärlek från Frankrike

Surdeg, mat och kärlek från Frankrike

I "Den franske bagaren" tar Sébastien Boudet med dig på en matig upptäcktsfärd genom Frankrike. Boken är lika mycket en samling välbevarade familjerecept som en kärleksfull hyllning till den franska mat- och baktraditionen.

Förutom surdegsbröd och bakverk hittar du även oumbärliga recept på franska maträtter - alla med en anknytning till bagarens kök. I boken har Sebastien samlat alla sina franska favoriter och han har kategoriserat upp den i fyra delar: Bakverk och sötebröd, Desserter att dö för, Bagarens mat samt Dressingar, såser och röror.

Vi får lära oss hur enkelt det kan vara att baka surdegsbröd och chouquette - det gäller bara att ha framförhållning! Vi får även recepten på den perfekta franska äppelpajen och sydfranska pizzan - allt utan krusiduller, bara goda råvaror. Följ med på en resa till Sebastiens Frankrike!

Här hittar du Sebastiens blogg

Läs mer om Sebastien Boudet

Recept ur boken Den franske bagaren

Chouquette
Sébastien Boudet
Betyg: 3.7 av 5 (20 röster)

Chouquette

Sébastien Boudet
Äppelpaj
Sébastien Boudet
Betyg: 3.7 av 5 (48 röster)

Fransk äppelpaj

Sébastien Boudet
Madeleinekakor
Sébastien Boudet
Betyg: 3.8 av 5 (28 röster)

Madeleinekakor

Sébastien Boudet
Lammstek med rödvinssås
Sébastien Boudet
Betyg: 3.3 av 5 (65 röster)

Lammstek med rödvinssås

Sébastien Boudet
POPULÄRT
Müsli
Sébastien Boudet
Betyg: 4.1 av 5 (36 röster)

Sébastiens müsli

Sébastien Boudet
Durumpavé
Sébastien Boudet
Betyg: 3.7 av 5 (18 röster)

Durumpavé

Sébastien Boudet
Starta en surdeg
Sébastien Boudet
Betyg: 3.6 av 5 (884 röster)

Starta en surdeg

Sébastien Boudet
3 dagar
Sébastien Boudet
Betyg: 3.4 av 5 (32 röster)

Éclair au Chocolat

Sébastien Boudet
Sablé Breton
Sébastien Boudet
Betyg: 4 av 5 (24 röster)

Sablé Breton

Sébastien Boudet