Pizzadeg, Sébastien Boudets recept

Sébastien Boudet
Sébastien Boudet

Pizzadeg, Sébastien Boudets recept

92

6 steg att laga

4 ingredienser

En perfekt fluffig pizzadeg enligt Sébastien Boudets recept.

Ingredienser

  • 1 kg stenmalet ölandsvete siktad
  • 8 dl vatten, ljummet
  • 28 g oraffinerad salt
  • 2 g jäst (eller 50 g levain)

Gör så här

  1. Lös upp jästen i lite vatten och blanda sedan in allt utom hälften av mjölet i en stor bunke. Vispa ordentligt till en slät smet. Plocka bort vispen.
  2. Häll i resten av mjölet och blanda med handen eller en slickepott. Låt degen vila i 2 timmar.
  3. Ta ett blöt skrapkort och släpp kanterna mot mitten, så degen få styrka. Gör om detta varje 30-40 minuter under 3-4 timmar.
  4. Dela degen i 200 g bitar och forma de till bollar. Placera i en form med lite olivolja i botten. Täck degen med en blöt duk och låt jäsa i rumstemperatur. Beroende på hur varmt det är kommer jäsningen ta från 3 till 12 timmar.
  5. När degen har blivit dubbel så stor så placera dem in i kylen.
  6. Ta ut degen från kylen 2 timmar innan det blir dags att baka dina pizzor.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer