Lyxig french toast Brioche perdus

En fransk variant på fattiga riddare med smak av vanilj. Servera som en lyxig  frukost eller som en efterrätt med lite nötter och glass till!

12 mars 2017

Du behöver

  • 1 gårdagens brioche
  • 3 ägg
  • 75 g oraffinerat socker
  • 1 nypa salt
  • 1 vaniljstång, fröna
  • 5 dl mjölk
  • 50 g smör, till stekning
  • 100 g socker, till karamellisering

Gör så här

  1. Skär briochen i ganska tjocka skivor.
  2. Knäck äggen i en skål och häll över 75 g socker, salt och fröna från vaniljstången. Vispa ihop tills allt socker har löst sig och blanda sedan ned mjölken.
  3. Lägg alla briocheskivor i en gratängform och häll över äggsmeten. Låt dra i 20 minuter innan du börjar steka.
  4. Hetta upp en tjockbottnad stekpanna på mellanvärme och lägg i en stor klick smör. Stek så många skivor som ryms i pannan tills stekytan är gyllenbrun. Vänd på skivorna med en stekspade, strö över socker över alla skivorna och när andra sidan också är gyllenbrun, vänd igen så den sockrade ytan karamelliseras.
  5. Servera bara så där till frukost eller lägg till några karamelliserade nötter och en kula vaniljglass på.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept