Lyxig chokladdryck på mörk och ljus choklad
Lyxig chokladdryck på mörk och ljus choklad
5 ingredienser
20 min
Hemgjord och lyxig chokladdryck gjord på både mörk och ljus choklad. Efter att du smakat denna kommer du aldrig mer vilja ha den färdigköpta pulvervarianten.
Ingredienser
- 130 g mörk choklad 70 %
- 130 g mjölkchoklad 40 %
- 3 dl vispgrädde
- 60 g smör, rumsvarmt
- 8 dl standardmjölk
Gör så här
- Smält chokladen över vattenbad tills den har en temperatur på 50 grader.
- Koka upp grädden.
- Häll den varma grädden, lite i taget – ungefär som om du skulle göra en majonnäs i den smälta chokladen samtidigt som du rör kraftigt med en slickepott. Genom att tillsätta ytterst lite grädde i taget samtidigt som du rör kraftigt får du en ljuvligt len ganache. Temperaturen får aldrig går ner till under 35 grader när du arbetar in grädden i chokladen. Låt smeten svalna tills den har en temperatur på 35–40 grader
- Tillsätt därefter smöret och arbeta in det i ganachen med en stavmixer. Vinkla stavmixern så att den går ända ner i botten av skålen för att undvika att vispa in luft i ganachen.
- Värm mjölken till minst 40 grader. Blanda in mjölken, när mjölken är varmare än 40 grader så behåller man alla kakaofettpartiklar flytande och kan fortsätta emulsionen.
- Häll upp och servera genast.