Citrondressade morötter

Citrondressade morötter
Foto: Sebastien Boudet
Sébastien Boudet
Sébastien Boudet

Citrondressade morötter

66

4 steg att laga

9 ingredienser

1 h

Piffa rårivna morötter med en vinägrett med citron, fransk senap och vitlök, Vips så har ordinära morötter blivit ett riktigt gott tillbehör med fransk touch,

Ingredienser

portioner6 - 8 portioner
  • 1 kg morot
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,25 dl vinäger
  • 1 kruka persilja, finhackad
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk citronsaft, färskpressad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Tvätta morötterna ordentligt. Riv dem och lägg i en skål.
  2. Vispa ihop senap, olja och vinäger i en liten skål. Blanda med morötterna. Tillsätt persilja, pressad vitlök och pressad citronjuice. Salta och peppra.
  3. Blanda salladen väl, gärna med händerna. Salta och peppra.
  4. Låt det stå och dra i kylen i någon timme.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Klassisk lasagne med Grana Padano

4 rätter som räddar januari

När julen är över och allt känns trist - då äter du det här!

Läs mer