Picklade kantareller, Sébastien Boudets recept

Att pickla är den enklaste konserveringsmetoden av alla! Med hjälp av endast tre ingredienser - salt, vatten och ättika - och med en enkel ekvation kan du få ett supergott tillbehör med lång hållbarhet. Principen bakom den så kallade 1-2-3-lagen är enkel: Ta en del ättika, två delar socker och tre delar vatten. Koka upp och häll lagen i en burk med valfria grönsaker. Förvara svalt. Om du inte öppnar burken håller dina pickles i upp till ett år. /Sébastien

5 november 2017

Du behöver

Grundrecept 2-4-6 lag

  • 2 dl ättiksprit (12 %)
  • 4 dl oraffinerat rörsocker (340 g)
  • 6 dl vatten
  • 20 g havssalt
  • 1 tsk senapsfrön
  • några lagerblad

Picklade kantareller

  • 400 g nyplockade kantareller
  • 1 sats 2-4-6-lag

Gör så här

  1. Sterilisera glasburkar i ugn på 100 grader i 10 minuter.
  2. Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull och koka upp. Ta från värmen och låt svalna.
  3. Lägg de grönsaker du vill pickla i glasburkar och slå över den svalnade lagen så att det täcker. Förslut och förvara mörkt och svalt.
Kommentera receptet

Fler goda recept