Tea Malmegård

Tea Malmegård 2016
Foto: Cecilia Möller

Jag heter Dorotea ”Tea” Malmegård, är 28 år och kommer från Stockholm. Jag är uppvuxen i en familj där det knappt lagades mat, om inte att mikra helfabrikat räknas. Redan som tonåring visste jag att jag ville bli kock, så direkt efter gymnasiet flyttade jag till London i 3 år och utbildade mig där.

Sen dess har jag jobbat på bl a Lux och Operakällaren i Stockholm. Ett år jobbade jag i New York på restaurangen Gotham Bar & Grill. Att det blev desserter som jag specialiserat mig på beror dels på att jag är världens största sockerjunkie men också att jag tycker om att skapa i tallriken, för att hålla på med mat är konst för mig. 

Vill du gå min tårtkurs? Klicka här!

Nu driver jag ett eget företag med min sambo vid namn DoMa. Det startade som en restaurang i vårt vardagsrum men i nuläget gör vi cateringjobb samtidigt som vi jagar vår drömlokal för en framtida restaurang. Jag dyker även upp i tv-programmet Kökets baktips med jämna mellanrum, håll utkik i TV4 på lördagsmorgonar!

2014 kom jag tvåa i Kanal 5’s Dessertmästarna. Att tävla under tidspress och samtidigt visa sin tekniska och kreativa sida var oerhört svårt men fantastiskt kul! 2015 släpptes min första bok Desserter! där jag delar med mig av mina recept från mina år i branschen. Några av dem kommer ni hitta här hos köket.se tillsammans med mängder av nya härligheter.

Välkommen till min sida!

Kram Tea 

Visa mer

Recept av Tea Malmegård