Halloweentarta2

Så gör du en amerikansk (halloween)tårta!

Sötma, sälta, syra och mängder av choklad! Den amerikanska chokladtårtan har allt man kan önska... och lite till! Gör tårtan i minst 4 lager och 3 fyllningar så kommer gästerna utse dig till drottningen av tårtor! Här hittar du Teas 7 bästa tips!

1. Spritsa en yttre kant med smörkräm på tårtbottnen. Smart! Då blir det som en lite mur som kapslar in fyllningen så den inte glider ut!

2. Fyllningskombo som är Teas favorit i tårtor: smörkräm + smörkola + syrlig färskostkräm smaksatt med choklad som balanserar upp det söta. Detta recept bland många andra hittar du i Teas tårtkurs >>

​3.  Låt tårtbottnarna "vila" 20 min mellan varje montering av lager så håller sig tårtan upprätt och fin. Annars är det lätt att den blir sned.

4. Tips när du brer smörkräm runt om tårtan: Tricket är att köra flera tunna, tunna lager strykning runt om och ovanpå tårtan – då blir den så rak som möjligt! Låt den vila i kylen mellan varje strykning. Målet är att lagrerna inte ska synas och att smörkrämen ska bli stabil.

5. Toppa tårtan med en chokladganache som du brer ut med en tårtpalette så den rinner precis över kanten. Detta ser väldigt inbjudande ut! I lektionen om Amerikanska tårtor lär Tea dig allt om hur du gör en len chokladganache. Läs mer om Teas tårtkurs här>>

6. Spritsa små droppar med smörkräm runt om och ovanpå samt dekorera med små fina mini-makarons.

7. Halloween-tips: Spritsa små ögon och munnar med choklad på topparna så ser de ut som små spöken – boo! 

I Teas tårtkurs får du ännu fler tips om hur du blir en mästare på tårtor. Hon lär dig allt om amerikanska tårtor, chokladtårtor, moussetårtor och mycket mer. Köp kursen här!