Teas zucchini linguine med piggvar

NYHET
Teas zucchini linguine med piggvar
Foto: TV4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Teas zucchini linguine med piggvar

16 ingredienser

30 min

Linguine av zucchiniär både smart och gott tillsammans med piggvar och en god sås.

Ingredienser

portioner

Sås

  • 1 dl rött vin, reducerat
  • 2 dl kycklingbuljong, reducerad och rostad
  • 3 msk smör, brynt
  • 2 msk balsamvinäger
  • salt
  • juice från bakningen av fisken

Linguine av zucchini

  • 2-3 zucchini (beroende på storlek)
  • ca 25 g smör
  • 1 jalapeño
  • 10 g färsk dragon
  • 1 citron, saften

Piggvar

  • 600 g piggvar (eller annan vit fisk)
  • smör

Majs

  • 4 färska majskolvar
  • 50 g smör
  • 2 klyftor vitlök
  • salt [1 nypa]

Gör så här

Sås

  1. Koka ihop ingredienserna till såsen tills den känns balanserad.
  2. Avsluta med salt och eventuellt en ytterligare skvätt vinäger på slutet.

Linguine av zucchini

  1. Hyvla zucchinin på längden på mandolin. Strimla sedan skivorna tunt som spaghetti.
  2. Värm smöret försiktigt tillsammans med finhackad jalapeño, dragon och citronsaft.
  3. Lägg zucchinin i vätskan och rör runt i ca 2 minuter.

Piggvar

  1. Lägg fisken i smörad ugnsform.
  2. Ånga fisken i ca 5 minuter i ångugn eller i ångkorg.
  3. Häll sedan vätskan i såsen.

Majs

  1. Stek majsen i smält smör och riven vitlök i ca 3 minuter.
  2. Smaka av med salt.

Servering

  1. Bottna den vänstra delen av tallrikarna med majs.
  2. Lägg fisken ovanpå majsen.
  3. Snurra zucchinin och lägg vid sidan.
  4. Avsluta med att hälla på sås.