Den perfekta marsipantårtan – Teas 3 bästa tips_toppbild

Lyckas med marsipantårtan – Teas 3 bästa tips

Hur får man en marsipantårta slät? Hur tjock ska marsipanen vara? Tea Malmegård kan alla tips och recept för hur du lyckas med din marsipantårta.

Här har vi samlat 3 av hennes bästa tips hämtade från Teas tårtkurs.

1. Kavla marsipanen mellan mjöl

Sprid ut mjöl både på bakbordet och ovanpå din marsipan innan du börjar kavla. Då riskerar den inte att fastna.

Hela receptet på Teas marsipantårta hittar du i lektion 4 i hennes onlinekurs

2. Kavla marsipanen 2-3 mm tjock

För att inte ge tårtan för söt smak med ett tjockt lock av marsipan är det lagom om marsipanen är mellan 2-3 millimeter tjock. Då är den även som enklast att få slät och jämn över tårtan.

För tjock marsipan tillför för mycket sötma till tårtan och riskerar att pressa ut grädden som ligger under.

-Tea Malmegård

3. Använd kaveln vid montering

Rulla upp den utkavlade marsipanen på din kavel för att plecera den över tårtan. Det är det allra enklaste och smidigaste sättet för att få en riktigt jämn och fin tårta.

Köp Teas onlinekurs för att se fler smarta tips för hur du lyckas med dina drömtårtor

Alla recept och tips på hur du bakar tårtor finns i Teas tårtkurs som du kan köpa här >>

Recept av Tea Malmegård