I samarbete med Kökets kurser

Baka den perfekta marängtårtan med Tea Malmegårds 3 konditorstips

Hur lyckas man få en riktigt luftig marängsmet? Hur undviker man att marängtårtan blir seg? Varför blir grädden ofta för hård när man spritsar den?

I Teas tårtkurs delar hon med sig av recept, tips och trix för hur du enkelt bakar drömtårtor. Här har vi fått ta del av hennes bästa tips för hur du lyckas med din marängtårta i sommar!

Vill du lyckas med en riktigt krispig och söt marängtårta med perfekt vispad grädde? Det är riktigt enkelt att lyckas om du kan de hemliga konditorsknepen! Tea har alla recept och tips du behöver för att lyckas med en marängtårta i konditorsklass i sin tårtkurs.

Gå Teas tårtkurs

1. Så tillsätter du sockret för en stabil maräng

När du vispar äggvitorna till den franska marängen ska du tillsätta strösockret efterhand. På så sätt får du en riktigt stabil och bra marängsmet. Häll i sockret i ungefär tre omgångar under vispningen så blir marängen perfekt.

Tillsätt sedan florsockret efter att marängen är fluffig och fin. Tillsätter du florsockret tidigare hade marängsmeten inte orkat bli så luftig som den behöver. Vänd istället försiktigt ner florsockret i den färdiga marängsmeten så behåller den sin fina och luftiga konsistens.

Vill du fylla din marängtårta med chokladkräm, citronmousse, hallonpannacotta eller chokladganache? Alla 17 smarta fyllningar hittar du i lektion 3 i Teas onlinekurs >>

Gå Teas tårtkurs

2. Använd lättvispad grädde vid spritsning

Är grädden färdigvispad när du spritsar ut den kommer den bli för hård i tårtan. När du trycker grädden genom spritsen tillsätter du nämligen mer luft i grädden vilket gör att den upplevs som övervispad och hård. Låt därför grädden hellre vara lite lös när du fyller din spritspåse. Den kommer bli fastare när du väl börjar spritsa.

Fler smarta tips, recept och råd hittar du i Teas tårtkurs >>.

Gå Teas tårtkurs

3. Så undviker du en seg maräng

Tea tipsar om att pensla marängbottnarna med smält choklad innan du monterar tårtan med fyllningar. Det här är ett riktigt bra tips för att se till att marängen förblir krispig och inte seg. Chokladen förhindrar att marängen suger åt sig fukten från fyllningarna och förbli härligt frasig mycket längre.

Ta del av massor av recept, se alla steg för steg filmer och få fler tips till din perfekta sommartårta i Teas tårtkurs >>

Gå Teas tårtkurs

Fler tips!

  • Budapesttårta i långpanna med jordgubbar

    Kökets baktips

    Ta del av oemotståndliga recept och se & gör-filmer från tv-programmet Kökets baktips.
  • Focaccia med två smaker

    7 varianter av focaccia

    Frasigt gott bröd från Italien som bakas i långpanna - här hittar du 7 goda varianter av det populära brödet.
  • Sommarrulltårta med citron och mascarpone

    Mjuka kakor och saftiga bullar

    Vi på Köket-redaktionen har samlat 9 av våra favoritrecept på mjuka kakor och bullar.
  • Blåbärskaka med kardemummagrädde

    Baka med blåbär

    Blåbärsfika! Baka klassisk blåbärspaj, blåbärsbullar eller imponerande tårtor. Här får du tips och recept på goda bakverk med blåbär!
  • Jordgubbssaft med vanilj

    Sylta & safta

    Äppelmos, flädersaft, hallonkräm, svartvinbärsgelé, jordgubbssylt, lemon curd, björnbärsmarmelad och rabarberkompott....
  • Vit kladdkaka med röda vinbär

    12 vinnande vinbärsrecept

    Sylt, saft, kakor och maträtter. Vinbär passar till mycket. Här hittar du utvalda favoriter.

Recept av Tea Malmegård