Cookies med vit choklad och lättsaltade pistagenötter

NYHET
Cookies med vit choklad och lättsaltade pistagenötter
Foto: TV4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Cookies med vit choklad och lättsaltade pistagenötter

11 ingredienser

30 min

Vem vill inte njuta av goda cookies med vit choklad och lättsaltade pistagenötter? En riktig succé kan vi lova!
Vill du ta efterrätten till nästa nivå kan du ta två cookies med en kula vaniljglass emellan - då blir det en lyxig sandwichglass!

Ingredienser

styck
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 150 g vit choklad, grovhackad
  • 100 g pistagenötter, lättsaltade och gärna rostade, grovt hackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Klä två plåtar med bakplåtspapper.
  3. Vispa smör, strösocker och farinsocker fluffigt med elvisp eller i maskin.
  4. Tillsätt ägget och vispa in det ordentligt.
  5. Blanda alla torra ingredienser i en skål och vänd ner dem i smeten.
  6. Vänd till sist ner den hackade vita chokladen och pistagenötterna.
  7. Forma degen till 12 bollar och fördela på plåtarna, lämna rejält med mellanrum då de flyter ut mycket.
  8. Baka mitt i ugnen i ca 10–12 minuter tills kanterna är gyllene men mitten fortfarande är lite mjuk.
  9. Låt svalna på plåten, de sätter sig när de kallnar.
  10. Vill du ha extra lyx så tryck ner några extra pistagenötter och chokladbitar ovanpå varje boll innan gräddning.
  11. För en mer vuxen smak så addera en nypa rivet citronskal i smeten.