Erik Videgård

Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Erik Videgård är en av Sveriges främsta krögare. Han har öppnat och drivit legendariska Stockholmskrogar som Videgård, East, Diana, Akvarium, Fjäderholmarnas krog och Halv trappa plus gård och har även verkat som programledare och musikproducent. Erik har varit yrkesverksam i flera länder och anses vara den som introducerade de asiatiska köken i Sverige.

Han är även en av grundarna till Svenska Sommelierföreningen och har förutom att han vunnit SM för sommelierer, även tävlat i EM och VM.

Följ Erik på Instagram >>

Visar recept: Erik Videgård

Dipp, röror, sås och dressing av Erik Videgård
Salmoretta

Dipp, röror, sås och dressing av Erik Videgård

Ibland är det tillbehören och såsen som lyfter en hel rätt. Och visst kan en söt aromatisk soja, en fräsch örtig dressing eller krämig, len aiolidipp få vem som helst att brista ut i ett "mmmmmm...." Här är Erik Videgårds bästa såser och röror!

Erik Videgårds topp 10 recept
Eggs fried rice

Erik Videgårds topp 10 recept

Visst känner du igen Erik Videgård från Nyhetsmorgon? Eriks asiatiska recept har blivit omåttligt populära här hos oss på Köket - trots att de ibland har både konstiga namn och en och annan udda ingrediens!

Wokskola med Erik Videgård
Wokskola med Erik Videgård

Wokskola med Erik Videgård

Woken är ett av världens bästa tillredningskärl, enligt Erik Videgård. Häng med i Eriks snabba wokskola i TV4 Nyhetsmorgon, här lär du dig skillnaderna på wokpanna i plåt, teflon och rostfritt och vilken wokpanna som passar till olika spisar.

Köketpodden med Erik Videgård
Erik Videgård clean Mosaik podd

Köketpodden med Erik Videgård

Denna vecka möter vi den fantastiska kocken Erik Videgård - en pionjär för det asiatiska köket i Sverige. Vi får höra om succésagan med krogen East i Stockholm, utnämningen till Sveriges bästa servitör och hur det var när Putin kom och gästade på Eriks restaurang i Ryssland? Och hur det kommer sig att han fick uppdraget att bli bond-stjärnan Daniel Craigs personliga kock? Trevlig lyssning!