Från mormors nävgröt i Finland till en silverplats i världens mest prestigefyllda kocktävling. Möt Tommy Myllymäki, en av Sveriges bästa kockar!
Han syns överallt, Tommy Myllymäki. Med oräkneliga vinster i sin bakficka, från vinnare i Årets Kock och Kockarnas kamp till ärofylld silver - och bronsmedaljör i den omtalade kocktävlingen Bocuse d'Or i Lyon i Frankrike.
Vill du gå Tommys såskurs? Klicka här
I TV-rutan har vi sett hans briljerande kokkonster i bland annat Kockarnas kamp, TV4 Nyhetsmorgon och Kökets middag. Konster som han även satt på print i de storsäljande böckerna "Fisk och skaldjur", "Såser" och "Grönsaker, tillbehör och garnityr".
Tävlingsmänniskan Tommy har gått från klarhet till klarhet i gastronomins fotspår. Vill du uppleva Myllymäkis rätter kan du besöka hans stjärnkrogen Aira.
Hos oss i Köket kan du självklart laga Tommys recept, allt från klassisk husmanskost till gourmét à la Myllymäki.