Hollandaisesås - se & gör

koket.se
Hollandaise Tommy SMK
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Hollandaisesås - se & gör

6 ingredienser

20 m

Så lyckas du med hollandaisesås! I filmen visar Tommy Myllymäki hur du slår en hollandaise och hur du räddar den om den skär sig.

Fler sås-filmer med Tommy Myllymäki hittar du här.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 300 g smör
  • 2 äggulor
  • 2,5 msk citron, saft
  • 1 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm cayennepeppar

Gör så här

  1. Smält smöret och håll temperaturen på ca 50 grader.
  2. Blanda äggulor och citronsaften i en kastrull. Vispa kraftigt tills blandningen tjocknat och har en temperatur på ca 50 grader.
  3. Rör försiktigt ner det smälta smöret, droppvis i början och sedan i en fin stråle. Om såsen börjar bli för tjock kan man tillsätta några droppar varmt vatten. Sedan är det bara att fortsätta tillsätta det smälta smöret försiktigt. Såsen är klar när spåren efter vispen blir kvar några sekunder. Smaka av med salt och en aning cayennepeppar.