Myllymäkis rödvinssås - se & gör

76 röster
ca 30 m

Så gör du rödvinssås som en stjärnkock! Tommy Myllymäki visar steg för steg hur du gör för att få den helt perfekt.

Visa mer
ca 30 m

Du behöver

  • 2 dl bananschalottenlök
  • matolja
  • 5 dl röd vin
  • 4 msk rökt sidfläsk
  • liten bit rödbeta
  • 1 kvist timjan
  • 0,5 lagerblad
  • 6 dl kalvfond, utspädd
  • 1 tsk plockad timjan
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 25 g smör
  • 2 tsk maizena
  • 2 tsk vatten
  • 1,5 g salt
  • 10 drag svartpeppar

Gör så här

  1. Bryn skivad lök ordentligt i olja i en kastrull på medelvärme. Skär av svålet på sidfläsken.
  2. Tillsätt vin, sidfläsksvål, rödbeta, timjankvist och lagerblad i kastrullen och koka upp.
  3. Koka vinet tills cirka 1 dl återstår. Tillsätt fond och reducera tills hälften.
  4. Förbered redningen genom att blanda maizena med vatten.
  5. Sila av såsen med en finmaskig sil, ner i en ny kastrull. Reducera ytterligare.
  6. Red såsen efter smak. Smaka av med svartpeppar och lite salt.
  7. Sänk värmen, tillsätt en klick smör och eventuellt en skvätt rödvinsvinäger.
30 juli 2016

laddar fler recept

Laddar fler recept