Myllymäkis rödvinssås - se & gör
Myllymäkis rödvinssås - se & gör
15 ingredienser
ca 30 m
Så gör du rödvinssås som en stjärnkock! Tommy Myllymäki visar steg för steg hur du gör för att få den helt perfekt.
Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser
- 2 dl bananschalottenlök
- matolja
- 5 dl röd vin
- 4 msk rökt sidfläsk
- rödbeta, liten bit
- 1 kvist timjan
- 0,5 lagerblad
- 6 dl kalvfond, utspädd
- 1 tsk timjan, plockad
- 1 tsk rödvinsvinäger
- 25 g smör
- 2 tsk majsstärkelse
- 2 tsk vatten
- 1,5 g salt
- 2-3 krm svartpeppar
Gör så här
- Bryn skivad lök ordentligt i olja i en kastrull på medelvärme. Skär av svålet på sidfläsken.
- Tillsätt vin, sidfläsksvål, rödbeta, timjankvist och lagerblad i kastrullen och koka upp.
- Koka vinet tills cirka 1 dl återstår. Tillsätt fond och reducera tills hälften.
- Förbered redningen genom att blanda maizena med vatten.
- Sila av såsen med en finmaskig sil, ner i en ny kastrull. Reducera ytterligare.
- Red såsen efter smak. Smaka av med svartpeppar och lite salt.
- Sänk värmen, tillsätt en klick smör och eventuellt en skvätt rödvinsvinäger.