Presenteras av Kökets kurser och Kökets butik

Vilka knivar är bäst i köket? Kolla in Tommy Myllymäkis knivguide

Med de här tre köksknivarna i lådan kan du laga mat som ett proffs. Se klippet där Tommy Myllymäki visar vilka typer av knivar han använder mest.

Jag tycker att man klarar sig på 3-4 olika sorters knivar, du behöver inte ha en hel knivväska som jag har som är professionell.

I onlinekursen Bli en mästare på såser bjuder kocken Tommy Myllymäki på massor av tips och trix som gör dig bättre i köket i allmänhet och såklart på att fixa goda såser i synnerhet. I klippet ovan pratar han om kockens kanske viktigaste vapen - kniven - och tipsar om 3 bra knivar som man kommer riktigt långt med i hemmaköket.
Se trailer för Tommy Myllymäkis kurs >>

1. Klassisk kockkniv

-Jag föredrar en som inte är så lång, max 20 cm i bladen kanske så att den blir lagom tung och lätt att handskas med. Har du en väldigt stor kniv blir det jobbigt att hacka små saker med den. En lite mindre kniv går däremot jättebra att använda till stora saker också.

Kolla in butikens bästa kockknivar i olika prisklasser >>  

2. Trancherkniv

-Det är bra att ha en kniv med flexibelt blad. Här tänker många på filéknivar som man filéar fisk med men det är inte en sådan jag menar. En lite längre trancherkniv med svikt i bladet går jättebra att använda till att filéa till exempel lax och abborre med men du kan också tranchera kött med den.

Här hittar du bra trancherknivar i olika prisklasser >>

3. Grönsakskniv

-Jag älskar de här små knivarna, en riktigt favorit! Grönsakskniv använder jag när när jag ska hacka små saker på restaurangen, lök till exempel. När jag har tävlat har jag nog använt en sån här kniv allra mest! Perfekt när man ska ha precision, exakthet och komma nära. ​

Här hittar du bra grönsaksknivar i olika prisklasser >>

Fler tips!

  • Tinas ”Sgroppino” med Spumante och citronglass

    Recept till sommarens fester

    Här hittar du alla recept och tips du behöver för att fixa fester, stora som små. Hörde vi skål?
  • Inlindad fläskfilé, sötsyrlig spetspaprika med oliver och salladslök och ärtguacamole

    Äntligen tid för grillkväll!

    Här hittar du alla recept du behöver till grillkvällen.
  • Pizza Bianca med zucchini, kronärtskocka och citronvinegrette

    Somriga pizzor

    Ingenting går upp mot riktigt god hemgjord pizza! Här är 20 pizzor med somrig topping!
  • Paolo Roberto kurs antipasto

    Italiensk fest med Paolo Roberto

    Här har vi samlat 5 tips från Paolo Roberto på hur du lyckas med en italiensk festmåltid.
    Sponsrat innehåll
  • Frossé - drink med rosévin och jordgubbar

    Somriga drinkar med jordgubbar

    Inget slår smaken av jordgubbar en varm sommardag. Och vad är då bättre än att släcka törsten med just jordgubbsdrinkar?
  • Ljummen potatissallad med sparris

    Potatissallad

    Hemgjord potatissallad är billigt, busenkelt och blir så mycket godare än köpt! Är din favorit krämig potatissallad eller dressad i en örtig vinägrett?
  • Cheesecake med räkor och kavring i glas

    Enkla förrätter som gästerna älskar

    Här hittar du kockarnas recept på 7 enkla förrätter som tar max 30 minuter att svänga ihop.
  • Grillad kycklingfilé och färskpotatissallad med zucchini, mango och fetaost

    Grilla kyckling

    Här hittar du goda kycklingrecept till grillkvällen - från kycklingfilé till kycklingklubbor.
    Sponsrat innehåll
  • Hemgjord majonnas _Tommys 5 tips_radda-majonnasen_toppbild

    Hemgjord majonnäs - 5 tips

    Här delar Tommy med sig av sina bästa och superenkla tips hur du gör hemmagjord majonnäs på 2 minuter!
    Sponsrat innehåll