Bearnaisesås - se & gör
Bearnaisesås - se & gör
9 ingredienser
Tommy Myllymäki visar steg för steg hur du slår en perfekt bearnaise! Spela klippet för att se hur du enklare lyckas.
Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser
- 300 g smör
- 1 schalottenlök
- 2,5 msk rödvinsvinäger (helst dragonvinäger)
- 2 msk vatten
- 2 äggulor
- 1 krm salt
- 0,5 krm cayennepeppar
- 2 msk dragon, hackad
- 4 msk persilja, hackad
Gör så här
- Smält smöret och värm det till 55 grader.
- Plocka bladen från dragonen och finhacka dragonstjälkarna. Spara bladen till slutet. Finhacka schalottenlöken. Hacka löken och stjälkarna riktigt fint så att du sen inte behöver sila reduktionen.
- Koka upp lök, dragonstjälkar och vinäger, det räcker i stort sett med ett uppkok. Tillsätt vattnet, låt svalna något.
- Tillsätt äggulorna och värm till cirka 65 grader under vispning.
- Tillsätt smöret droppvis till ägguleblandningen under konstant vispning. Sakta till en början och sen allt snabbare.
- Smaka av med salt och cayennepeppar. Vänd ner hackad dragon och persilja.
Matsortera dina äggskal och lökskal till återvinning och njut av din bearnaisesås!