• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Beurre blanc - se & gör

Beurre blanc - se & gör
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Beurre blanc - se & gör

3 steg att laga

6 ingredienser

15 m

Beurre blanc är en klassisk fransk smörsås perfekt till fiskrätter!

läs mer
Kökets kurser
Kökets såskurs

Tommy lär dig allt om såser i Kökets såskurs.
Läs mer & se trailer >

Ingredienser

  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk bananschalottenlök, hackad
  • 250 g smör
  • 4 msk blandade örter, finhackade (gräslök, körvel, dill)
  • salt

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Lägg i en kastrull med vinäger och vin. Låt sakta koka tills nästan all vätska kokat in.
  2. Späd lökskyn med tärnat smör samtidigt som såsen hålls varm. Den skall nästan koka. Vispa hela tiden. Såsen tjocknar allt eftersom smöret tillsätts.
  3. Hacka alla örter och tillsätt i såsen. Smaka av med salt.