Potatis- och purjolökssoppa med löjrom och chips

Tommy Myllymäkis 5 bästa recept på förrätter

Stjärnkocken Tommy Myllymäki bjuder på 5 riktigt goda och enkla förrätter - dina middagsgäster kommer garanterat älska dem!

Lyxig potatissoppa, toast skagen eller asiatisk lax - vad bjuder du dina gäster på i helgen?

Potatis- och purjolökssoppa med löjrom och chips

Myllymäkis recept på en riktig klassiker till förrätt - även kallad crème vichyssoise med ett finare namn. Denna soppa serveras kall, vilket gör den utmärkt att bjuda på när du har många gäster.

Potatisplättar med rom och smetana

Lyxiga plättar som blir matiga med potatis och ricotta i smeten. Toppa med rom och smetana. Bjud som förrätt eller som tilltugg till drinken.  Tips! Vill du servera plättarna som middag, lägg till en sallad och lite kallrökt lax.

Carpaccio med kronärtskocka och parmesan

En klassisk italiensk förrätt som görs på fina råvaror - tunt skivad oxfilé som toppas med citronmarinerade kronärtskockor och god parmesan. Recept av stjärnkocken Tommy Myllymäki.

Lax med brynt sojasmör och krispig broccoli

En perfekt förrätt till helgens middag. Eller bjud med ris till och du har en lyxig mitt i veckan-middag.

Myllymäkis toast skagen

Toast skagen är en klassisk förrätt på årets festdag - nyårsafton. Tommys variant görs med hemslagen majonnäs, pepparrot och löjrom.

Senaste från Tommy Myllymäki