”Flammad” isbergssallad

20 m
4
”Flammad” isbergssallad
Foto: Charlie Drevstam

Den stackars isbergssalladen är lika hatad som älskad. Älskad för sin crunch men hatad för att man så ofta får den halvvissen och med ungefär lika mycket smak som ett glas vatten. Men ger man bara isbergssalladen lite stekyta händer något med den, smakerna kommer fram och det som nyss var en ganska grå typ blir plötsligt en fascinerande personlighet. Prova så får du se! Jag serverar denna flammade isbergssallad tempererad, gärna med grillad kyckling, fisk och kött som tillbehör. Var inte rädd för att verkligen ge salladen färg, den tål mycket mer än man tror. /Tommy

Recept ur boken "Sallad "av Tommy Myllymäki.

24 september 2017
20 m
4

Du behöver

  • 1 isbergssalladshuvud, i stora skivor
  • 1 lime, finrivet skal
  • 2 msk rostade solrosfrön
  • 2 msk rostad lök
  • 0,5 röd chili, finskivad
  • 2 tsk rostade svarta sesamfrön

Dressing

  • 3 msk majonnäs
  • 2 msk chilisås
  • 0,5 tsk sesamolja
  • 2 tsk pressad limejuice
  • salt

Gör så här

  1. Grilla eller stek skivorna på ena sidan i en torr, riktigt het stekpanna (eller använd gasolbrännare) cirka 30 sekunder, tills ytan är lite bränd men salladen fortfarande spänstig.
  2. Lägg på tallrikar och strössla över limeskal, solrosfrön, rostad lök, chili och sesamfrön. Salta. Ringla över dressingen.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept