lyxig avokadosoppa med löjrom

Förrätter

En god förrätt ska reta smaklökarna och se till så att du och dina gäster vill äta mer, men den ska gärna vara en liten portion och inte innehålla för komplicerade smaker.

Fisk- och skaldjur är ofta bra som förrätt. Räkor, löjrom, kräftor eller annat är klassiska förrättsingredienser. Sallad, snittar och soppa är bra gröna alternativ. Även mindre bitar av kött, exempelvis carpaccio är bra förrättsalternativ. Grundregeln för en bra förrätt är - ju enklare, desto bättre.

Enkla förrätter som gästerna älskar
lyxig avokadosoppa med löjrom

Enkla förrätter som gästerna älskar

Här hittar du kockarnas recept på enkla förrätter som går lätt att svänga ihop.

Förrätter med räkor
Cheesecake med räkor och kavring i glas

Förrätter med räkor

Gör en läcker och enkel förrätt med räkor!

Snabba förrätter under 15 minuter!
Fina förrätter från havet

Snabba förrätter under 15 minuter!

Bästa tilltuggen till festen
Dinkelkex med ädelost, päron och honung

Bästa tilltuggen till festen

Sponsrat
Vegetariska förrätter
Tomatcarpaccio med burrata och hallon

Vegetariska förrätter

Favoriter till förrätt

Kex med burratadipp och brynt smör Göteborgs Utvalda

Senaste recepten

ENKELT
Zeta Pinsa med citron, burrata och pistagenötter
Zeta Enkel tomat- och burratasallad

Populära förrätter

POPULÄRT
Krämig burrata med marinerade tomater

Läsvärt