lyxig avokadosoppa med löjrom

Förrätter

En god förrätt ska reta smaklökarna och se till så att du och dina gäster vill äta mer, men den ska gärna vara en liten portion och inte innehålla för komplicerade smaker.

Fisk- och skaldjur är ofta bra som förrätt. Räkor, löjrom, kräftor eller annat är klassiska förrättsingredienser. Sallad, snittar och soppa är bra gröna alternativ. Även mindre bitar av kött, exempelvis carpaccio är bra förrättsalternativ. Grundregeln för en bra förrätt är - ju enklare, desto bättre.

Enkla förrätter som gästerna älskar
Cheesecake med räkor och kavring i glas

Enkla förrätter som gästerna älskar

Här hittar du kockarnas recept på enkla förrätter som går lätt att svänga ihop.

Kockarnas bästa recept på toast skagen
Pågen Toast Skagen med brynt smör

Kockarnas bästa recept på toast skagen

Toast skagen är förrätternas Rolls-Royce och funkar till de flesta tillfällen.

Lyxiga förrätter med lax
Rökt laxmousse med forellrom på toast

Lyxiga förrätter med lax

Italienska snittar till sommarfesten
Zeta Friterade kronärtskockor med citronaioli

Italienska snittar till sommarfesten

Sponsrat
Förrätter med räkor
Räkor i smör, chili och vitlök

Förrätter med räkor

Favoriter till förrätt

Från Sverige Råraka med sparris och hollandaise

Senaste recepten

Svensk potatis Gubbröra i glas
Svensk potatis Lyxiga potatisplättar med löjrom

Populära förrätter

Smörstekta pilgrimsmusslor
Halv åtta hos mig logo

Smörstekta pilgrimsmusslor

Mikael - Oslo
30 min

Läsvärt

Förrätter | Köket.se