Vispad citronricotta med salsa verde och friterat libabröd

NYHET
Vispad citronricotta med salsa verde och friterat libabröd
Olivia Leksell
Olivia Leksell

Vispad citronricotta med salsa verde och friterat libabröd

14 ingredienser

20 min

Servera detta som försnacks till gästerna och vi garanterar succé. Krämigt, syrligt och krispigt i perfekt harmoni.

Ingredienser

portioner

Vispad citronricotta

  • 250 g ricotta
  • 1 citron
  • salt

Salsa verde

  • 1 dl persilja
  • 1 dl olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 citron
  • 2 msk kapris
  • 3 sardellfiléer
  • 0,5 röd chilifrukt
  • salt

Friterat libabröd

  • 2 libabröd
  • neutral olja
  • salt

Gör så här

  1. Vispa ricottn fluffig med en slickepott. Riv i citronzest. Smaka av med salt.
  2. Finhacka persilja, sardeller och röd chili. Lägg i en skål. Gå i med olivolja, citronsaft, kapris och riven vitlök. Smaka av med salt.
  3. Riv isär libabröd till chips-storlek.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna. Fritera libachipsen tills gyllene.
  5. Låt rinna av på hushållspapper och salta direkt.
  6. Lägg upp ricottan på en tallrik. Toppa med salsa verden och servera med libachipsen.