Hasselbackspotatis med löjrom och smetana

hasselbackspotatis med löjrom och smetana
Foto: TV4
Stefan Ekengren
Stefan Ekengren

Hasselbackspotatis med löjrom och smetana

64

5 steg att laga

8 ingredienser

1 h 20 m

Hasselbackspotatis med löjrom, smetana och färsk lök är en enkel med riktigt god rätt att servera som tilltugg.

Ingredienser

portioner6 portioner
  • 12 potatisar, grovt skrubbade (små)
  • 1 l vatten
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 0,75 dl salt
  • 60 g löjrom (eller annan rom)
  • 6 msk smetana
  • 0,25 knippe dill, plockad och grovt hackad
  • 1 salladslök, finskivad

Gör så här

  1. Skiva potatisarna fint, men inte hela vägen igenom.
  2. Koka upp vatten, äppelcidervinäger och salt. Slå vätskan över potatisen och låt dem sjuda i vattnet utan att det kokar i ca 1 timme.
  3. Ta upp potatisarna och kyl i isvatten.
  4. Fritera potatisarna precis innan servering på låg värme (155 grader) i ca 20 minuter (eller till de är genomkrispiga och fint gyllenbruna).
  5. Låt potatisarna kallna något och toppa sedan med löjrom, smetana, dill och salladslök
TIPS!
läs mer
Smördegsvåfflor fyllda med färskost och blåbär- och hallonsylt

God & enkel mat till sportlovet

Sportlovsrecept

Läs mer