Pinsa med tryffelkräm och crostini med pecorinodipp

NYHET
Pinsa med tryffelkräm och crostini med pecorinodipp
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Pinsa med tryffelkräm och crostini med pecorinodipp

27 ingredienser

30 min

En perfekt start på middagen får du med Catarinas lättgjorda och oemotståndligt goda plockrätter - nygräddade pinsabröd med skogschampinjoner och tryffelkräm samt krispiga crostini toppade med en len kräm på mascarpone och pecorino. Bjud allt det goda med en Hugo - en bubblig drink med fläder, lime, mynta och proscecco.

Ingredienser

portioner
  • 1 pinsabröd
  • 0,5-0,75 dl mascarpone
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 dl parmesanost, finriven
  • 1-2 skogschampinjoner
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Tryffelkräm

  • 1,5 dl mascarpone
  • 0,5 dl parmesanost, finriven
  • 0,5-1 tsk tryffelolja
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Topping

  • parmesanost, finriven
  • färsk timjan
  • olivolja
  • färsk basilika

Mascarpone- och pecorinodipp på crostini

  • 1 förp crostini
  • 250 g mascarpone
  • 0,5 citron, finrivet skal + pressad saft (ekologisk)
  • 50 g pecorinoost
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Hugo

  • 0,25 dl koncentrerad fläderblomssaft
  • 0,5 limefrukt, saften
  • 4-5 kvistar färsk mynta
  • 20 cl prosecco
  • is

Gör så här

Pinsa med skogschampinjoner och tryffelkräm

  1. Sätt ugnen på 230 grader och sätt in en plåt eller pizzasten.
  2. Vänd samman mascarpone, riven vitlök, salt och nymalen svartpeppar.
  3. Bred mascarponen över pinsan i ett tunt lager. Strö över riven parmesan.
  4. Skiva skogschampinjonerna och lägg ovanpå.
  5. Grädda i ugnen ca 10-12 minuter.
  6. Vänd ihop ingredienserna till tryffelkrämen. Smaka av.
  7. Ta ut pinsan, låt svalna något och skär upp i snittar.
  8. Klicka på tryffelkräm och riv över lite parmesan. Dekorera med färsk timjan.

Mascarpone- och pecorinodipp på crostini

  1. Vänd ihop mascarpone med finrivet citronskal, pressad citronsaft, riven peccorino, salt och nymalen svartpeppar.
  2. Klicka på krämen på crostinis och toppa med lite olivolja och basilikablad.

Hugo

  1. Mät upp flädersaft och pressad lime i ett glas.
  2. Tillsätt myntablad som du slagit i händerna och is.
  3. Fyll upp med prosecco.