Lax med passionsfrukt och mynta

Lax med passionsfrukt och mynta
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2025
Tommy Myllymäki 2025

Lax med passionsfrukt och mynta

9 ingredienser

Korianderfrön och sumak blir en perfekt smaksättning till fisk – i detta fall tunna skivor rå lax som dressas med passionsfrukt och mynta. Lyxig förrätt som gärna avnjuts med ett glas bubbel.

logo
Tommy Myllymäki 2025

Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 250 g salmalax (eller liknande fin lax i loin)
  • 3 passionsfrukter
  • 2 tsk honung
  • 4 msk olivolja, fin kvalitet
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1 jalapeño, skuren
  • 1 tsk sumak
  • 1 krm korianderfrö, mortlad
  • salt

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skär laxen i tunna fina skivor. Lägg ut dem på ett fat. Salta lätt.
  2. Dela passionsfrukterna, gröp ut fruktköttet och lägg i en skål.
  3. Blanda fruktköttet med olivolja, honung och salt.
  4. Stöt korianderfröna i en mortel. Blanda koriandern med sumaken.
  5. Strimla myntan. Skär jalapeño i skivor.
  6. Skeda passionsdressingen över laxen. Toppa med jalapeño, mynta och kryddorna. Servera och njut.