Kronärtskocka med parmesanost och olivolja

NYHET
Kronärtskocka med parmesanost och olivolja
Foto: Charlie Drevstam
Tommy Myllymäki 2024 KM
Tommy Myllymäki 2024 KM

Kronärtskocka med parmesanost och olivolja

5 ingredienser

En helt underbar liten rätt som med få ingredienser skapar otroliga smaker. Ett perfekt snack att ställa fram innan själva middagen.

Ingredienser

  • 2 kronärtskockor, skalade så att botten/hjärtat är kvar
  • 50 g parmesanost
  • 8 msk olivolja (extra vergine fruttato)
  • 0,5 citron, saft och rivet skal
  • flingsalt

Gör så här

  1. Hyvla kronärtskockan tunt på en mandolin. Lägg i iskallt vatten med lite citronsaft.
  2. Hyvla parmesanosten lika tunt. Häll av vattnet från kronärtskockan och torka den snabbt i en salladsslunga. Lägg upp kronärtskockan på ett fat med ost, olivolja, citronsaft och citronskal.
  3. Smaka av med salt och servera som snacks.