Carpaccio med kronärtskocka och parmesan

Carpaccio med kronärtskocka och parmesan
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Carpaccio med kronärtskocka och parmesan

9 ingredienser

15 m

En klassisk italiensk förrätt som görs på fina råvaror - tunt skivad oxfilé som toppas med citronmarinerade kronärtskockor och god parmesan. Recept av stjärnkocken Tommy Myllymäki.

Ingredienser

portioner
  • 4 bitar oxfilé (à 70 g)
  • 4 kronärtskockshjärtan, inlagd, i klyftor
  • 100 g parmesanost (Parmigiano Reggiano)
  • 1 bananschalottenlök, i tunna ringar
  • 1 citron, saft och skal av
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl rucolasallad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda kronärtskockorna med citronskal, citronsaft och olivolja.
  2. Banka oxfilé tunt med en stekpanna mellan två plastark, t ex plastfolie eller en spritspåse. Den skall bli två till tre millimeter tunn.
  3. Lägg ut carpaccion på en tallrik, toppa med kronärtskockor, ruccola, schalottenlöken, hyvlad parmesanost, ringla över oljan från skålen och krydda med salt och peppar.