Carpaccio med kronärtskocka och parmesan

18 röster
15 m
4

En klassisk italiensk förrätt som görs på fina råvaror - tunt skivad oxfilé som toppas med citronmarinerade kronärtskockor och god parmesan. Recept av stjärnkocken Tommy Myllymäki.

Visa mer
15 m
4

Du behöver

  • 4 bitar oxfilé à 70 g
  • 4 hjärtan inlagd kronärtskocka, i klyftor
  • 100 g parmigiano reggiano
  • 1 bananschalottenlök, i tunna ringar
  • 1 citron, saft och skal av
  • 1 dl fin olivolja
  • 2 dl ruccola
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda kronärtskockorna med citronskal, citronsaft och olivolja.
  2. Banka oxfilé tunt med en stekpanna mellan två plastark, t ex plastfolie eller en spritspåse. Den skall bli två till tre millimeter tunn.
  3. Lägg ut carpaccion på en tallrik, toppa med kronärtskockor, ruccola, schalottenlöken, hyvlad parmesanost, ringla över oljan från skålen och krydda med salt och peppar.
Tips!
Tommy Myllymäki 2016
21 december 2017

Fler goda recept