Carpaccio med kronärtskocka och parmesan

15 m
4
Carpaccio med kronärtskocka och parmesan
Foto: TV4

En klassisk italiensk förrätt som görs på fina råvaror - tunt skivad oxfilé som toppas med citronmarinerade kronärtskockor och god parmesan. Recept av stjärnkocken Tommy Myllymäki.

21 december 2017
15 m
4

Du behöver

  • 4 bitar oxfilé à 70 g
  • 4 hjärtan inlagd kronärtskocka, i klyftor
  • 100 g parmigiano reggiano
  • 1 bananschalottenlök, i tunna ringar
  • 1 citron, saft och skal av
  • 1 dl fin olivolja
  • 2 dl ruccola
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda kronärtskockorna med citronskal, citronsaft och olivolja.
  2. Banka oxfilé tunt med en stekpanna mellan två plastark, t ex plastfolie eller en spritspåse. Den skall bli två till tre millimeter tunn.
  3. Lägg ut carpaccion på en tallrik, toppa med kronärtskockor, ruccola, schalottenlöken, hyvlad parmesanost, ringla över oljan från skålen och krydda med salt och peppar.
Tips!
Tommy Myllymäki 2016
Kommentera receptet

Fler goda recept