Carpaccio med kronärtskocka och parmesan
Carpaccio med kronärtskocka och parmesan
9 ingredienser
15 m
En klassisk italiensk förrätt som görs på fina råvaror - tunt skivad oxfilé som toppas med citronmarinerade kronärtskockor och god parmesan. Recept av stjärnkocken Tommy Myllymäki.
Ingredienser
- 4 bitar oxfilé (à 70 g)
- 4 kronärtskockshjärtan, inlagd, i klyftor
- 100 g parmesanost (Parmigiano Reggiano)
- 1 bananschalottenlök, i tunna ringar
- 1 citron, saft och skal av
- 1 dl olivolja
- 2 dl rucolasallad
- salt
- peppar
Gör så här
- Blanda kronärtskockorna med citronskal, citronsaft och olivolja.
- Banka oxfilé tunt med en stekpanna mellan två plastark, t ex plastfolie eller en spritspåse. Den skall bli två till tre millimeter tunn.
- Lägg ut carpaccion på en tallrik, toppa med kronärtskockor, ruccola, schalottenlöken, hyvlad parmesanost, ringla över oljan från skålen och krydda med salt och peppar.