• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Carpaccio med kronärtskocka och parmesan

35 röster
15 m
4

En klassisk italiensk förrätt som görs på fina råvaror - tunt skivad oxfilé som toppas med citronmarinerade kronärtskockor och god parmesan. Recept av stjärnkocken Tommy Myllymäki.

15 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 bit oxfilé (à 70 g)
  • 4 kronärtskockshjärtan, inlagd, i klyftor
  • 100 g parmesanost (Parmigiano Reggiano)
  • 1 bananschalottenlök, i tunna ringar
  • 1 citron, saft och skal av
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl rucolasallad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda kronärtskockorna med citronskal, citronsaft och olivolja.
  2. Banka oxfilé tunt med en stekpanna mellan två plastark, t ex plastfolie eller en spritspåse. Den skall bli två till tre millimeter tunn.
  3. Lägg ut carpaccion på en tallrik, toppa med kronärtskockor, ruccola, schalottenlöken, hyvlad parmesanost, ringla över oljan från skålen och krydda med salt och peppar.
Tips!
Tommy Myllymäki 2016
21 december 2017