Cheesecakebollar med pepparkakssmul

Cheesecakebollar med pepparkakssmul
Foto: Camilla Hamid

Cheesecakebollar med pepparkakssmul

17

4 steg att laga

5 ingredienser

Godaste snittarna till glöggminglet eller julfikat - tryfflar av cheesecake rullade i pepparkakssmul.

Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original - en älskade klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Ingredienser

portioner24 st
  • 300 g Philadelphia Original
  • 50 g smör, rumstempererat
  • 20 pepparkaka [128 g]
  • 5 dl florsocker

Garnering

  • ca 20 pepparkaka, att rulla i

Gör så här

  1. Mixa samman pepparkakor, Philadelphia, smör och florsocker till en jämn smet.
  2. Ställ i frysen för att stelna minst 4 h, men gärna över natten.
  3. Rulla till jämnstora bollar och ställ på en bakplåtspappersklädd bricka som får plats i frysen. Låt stå i frysen i minst 30 minuter innan du rullar dem i krossade pepparkakor.
  4. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.