En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.
Läs mer
Ingredienser
140 g kex, smulade (gärna kex med kokossmak)
50 g osaltat smör, smält
5 gelatinblad
100 ml kokosmjölk
280 g Philadelphia Original
90 g strösocker
275 ml vispgrädde
1 limefrukt, finrivet skal
0,5 mango, i kuber
50 ml mangopuré
färsk mynta
Gör så här
Botten
Blanda kexsmulorna med det smälta smöret. Tryck ner blandningen i botten av en kakform (20 cm diameter) med löstagbar botten. Ställ sedan formen åt sidan för nedkylning medan du förbereder fyllningen.
Fyllning
Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten tills det har mjuknat, låt rinna av väl. Värm under tiden upp kokosmjölken. Lägg i det mjuka gelatinet och rör om tills det har smält helt.
Blanda Philadelphia och socker tills blandningen blir mjuk. Vispa i kokosnötsgelatinet i Philadelphiablandningen lite åt gången och rör sedan ned den vispade grädden och limeskalet.
Skeda upp blandningen över kexbasen och släta ut ytan. Kyl i fyra timmar eller tills kakan har stelnat.
Precis innan servering, dekorera med några mangokuber, mangopuré och några myntablad.