Exotisk cheesecake med mango och kokos

7 röster
30 m + tid i kyl
10
Philadelphia 9-Exotisk cheesecake med mango och kokos
Foto: Philadelphia

Philadelphia Original - en älskade klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Philadelphia orginal vit
30 m + tid i kyl
10

Du behöver

  • 140 g kex, smulade (gärna kex med kokossmak)
  • 50 g osaltat smör, smält
  • 5 gelatinblad
  • 100 ml kokosmjölk
  • 280 g Philadelphia Original
  • 90 g strösocker
  • 275 ml vispgrädde
  • 1 limefrukt, finrivet skal
  • 0,5 mango, i kuber
  • 50 ml mangopuré
  • färsk mynta

Gör så här

  1. Botten
    Blanda kexsmulorna med det smälta smöret. Tryck ner blandningen i botten av en kakform (20 cm diameter) med löstagbar botten. Ställ sedan formen åt sidan för nedkylning medan du förbereder fyllningen.
  2. Fyllning
    Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten tills det har mjuknat, låt rinna av väl. Värm under tiden upp kokosmjölken. Lägg i det mjuka gelatinet och rör om tills det har smält helt.
  3. Blanda Philadelphia och socker tills blandningen blir mjuk. Vispa i kokosnötsgelatinet i Philadelphiablandningen lite åt gången och rör sedan ned den vispade grädden och limeskalet.
  4. Skeda upp blandningen över kexbasen och släta ut ytan. Kyl i fyra timmar eller tills kakan har stelnat.
  5. Precis innan servering, dekorera med några mangokuber, mangopuré och några myntablad.
24 mars 2017