I samarbete med Philadelphia

Exotisk cheesecake med mango och kokos

30 m + tid i kyl
10
Philadelphia 9-Exotisk cheesecake med mango och kokos
Foto: Philadelphia

Fruktig cheesecake med mango, lime, kokos och mynta.

24 mars 2017
30 m + tid i kyl
10

Du behöver

  • 140 g kokoskexsmulor
  • 50 g osaltat smör, smält
  • 5 gelatinblad
  • 100 ml kokosmjölk
  • 280 g Philadelphia Classic Naturell
  • 90 g finmalet socker
  • 275 ml vispgrädde, tjockt vispad
  • 1 lime, finrivet skal
  • 0,5 mango, uppskuren i kuber
  • 50 ml mangomos
  • några myntablad

Gör så här

  1. Botten
    Blanda kexsmulorna med det smälta smöret. Tryck ner blandningen i botten av en kakform (20 cm diameter) med löstagbar botten. Ställ sedan formen åt sidan för nedkylning medan du förbereder fyllningen.
  2. Fyllning
    Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten tills det har mjuknat, låt rinna av väl. Värm under tiden upp kokosmjölken. Lägg i det mjuka gelatinet och rör om tills det har smält helt.
  3. Blanda Philadelphia och socker tills blandningen blir mjuk. Vispa i kokosnötsgelatinet i Philadelphiablandningen lite åt gången och rör sedan ned den vispade grädden och limeskalet.
  4. Skeda upp blandningen över kexbasen och släta ut ytan. Kyl i fyra timmar eller tills kakan har stelnat.
  5. Precis innan servering, dekorera med några mangokuber, mangopuré och några myntablad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Philadelphia

Visa alla recept från Philadelphia