Frozen cheesecake med färska bär

Philadelphia 14 Cheesecake med bär
Foto: Philadelphia

Frozen cheesecake med färska bär

8 ingredienser

30 m + tid i kyl

En krämig och gräddig vaniljcheescake toppad med färska bär.

Philadelphia Original
Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original

En älskade klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Läs mer

Ingredienser

portioner bitar
  • 50 g smör
  • 150 g digestivekex
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 400 g Philadelphia Original
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vispgrädde
  • färska bär, till garnering

Gör så här

Botten

  1. Smält smöret i en kastrull. Krossa digestivekexen fint (gärna i matberedare) och blanda de krossade kexen med det smälta smöret. Rör ihop till en jämn blandning. Klä botten på springformen med bakplåtspapper och tryck ut blandningen i formen. Låt stå i kylen medan du gör fyllningen.

Fyllning

  1. Separera äggulor och vitor och lägg dem i varsin skål. Vispa äggulorna med sockret pösigt.
  2. Blanda Philadelphiaosten med vaniljsockret. Rör samman blandningen med äggulorna och sockret. Gärna med elvisp.
  3. Vispa grädden separat och rör försiktigt ner den i ägg- och ostblandningen. Vispa äggvitorna hårt och rör försiktigt ner i smeten. Häll ner smeten i formen och ställ den i frysen över natten.
  4. Ta ut cheesecaken och ställ den i rumstemperatur ca. 1 timme innan den ska avnjutas och dekorera med färska bär enligt önskemål.
TIPS!
Fler tips!
Oreo cheesecake med duce de leche

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda, krämiga recept från Philadelphia.

Läs mer