• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Cheesecake "Chokladberoende"

POPULÄRT
Philadelphia 8 Cheesecake Chokladberoende
Foto: Philadelphia

Cheesecake "Chokladberoende"

5 steg att laga

9 ingredienser

30 m + tid i kyl

Den här cheesecaken är precis vad den låter som, maxad med choklad! Vit choklad, mörk choklad och oreos.

Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original - en älskade klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Ingredienser

portioner16 portioner

Botten

  • 150 g oreos
  • 100 g smör

Fyllning

  • 100 g vit choklad
  • 600 g Philadelphia Original
  • 250 g yoghurt
  • 6 blad gelatin
  • 30 g strösocker
  • 20 g vit choklad, riven
  • 50 g mörk choklad

Gör så här

  1. Smula sönder chokladkakorna i en matberedare eller lägg dem i en fryspåse, förslut påsen och smula sönder innehållet med en brödkavel. Smält smöret och blanda ner det i kaksmulorna. Tryck ut blandningen i en springform (Ø 26 cm) klädd med bakplåtspapper.
  2. Smält vit bakchoklad i mikrougnen på låg effekt eller smält i ett vattenbad.
  3. Vispa samman Philadelphia och yoghurt med en elvisp. Blötlägg gelatinet i 150 ml kallt vatten i 10 minuter. Tillsätt socker och värm under omrörning tills dess att gelatinet och sockret har lösts upp.
  4. Rör ner i Philadelphia-smeten. Tillsätt den smälta chokladen och blanda väl. Fördela Philadelphia-smeten över smulbotten i bakformen. Låt stå kallt i minst 3 timmar.
  5. Smält den mörka bakchokladen i mikrougnen på låg effekt eller smält i ett vattenbad. Dekorera tårtan inför serveringen med den avsvalnade men fortfarande flytande chokladen och den rivna vita chokladen.