I samarbete med Philadelphia

Cheesecake "Chokladberoende"

30 m + tid i kyl
16
Philadelphia 8 Cheesecake Chokladberoende
Foto: Philadelphia

Den här cheesecaken är precis vad den låter som, maxad med choklad! Vit choklad, mörk choklad och oreos.

24 mars 2017
30 m + tid i kyl
16

Du behöver

Botten

  • 150 g chokladkex (till exempel Oreo)
  • 100 g smör

Fyllning

  • 100 g vit bakchoklad
  • 3 förp Philadelphia Classic Naturell (à 175 g)
  • 300 g yoghurt
  • 1 förp gelatinpulver (eller 6 gelatinblad)
  • 30 g socker
  • 20 g vit bakchoklad, riven
  • 50 g mörk bakchoklad

Gör så här

  1. Smula sönder chokladkakorna i en matberedare eller lägg dem i en fryspåse, förslut påsen och smula sönder innehållet med en brödkavel. Smält smöret och blanda ner det i kaksmulorna. Tryck ut blandningen i en springform (Ø 26 cm) klädd med bakplåtspapper.
  2. Smält vit bakchoklad i mikrougnen på låg effekt eller smält i ett vattenbad.
  3. Vispa samman Philadelphia och yoghurt med en elvisp. Blötlägg gelatinet i 150 ml kallt vatten i 10 minuter. Tillsätt socker och värm under omrörning tills dess att gelatinet och sockret har lösts upp.
  4. Rör ner i Philadelphia-smeten. Tillsätt den smälta chokladen och blanda väl. Fördela Philadelphia-smeten över smulbotten i bakformen. Låt stå kallt i minst 3 timmar.
  5. Smält den mörka bakchokladen i mikrougnen på låg effekt eller smält i ett vattenbad. Dekorera tårtan inför serveringen med den avsvalnade men fortfarande flytande chokladen och den rivna vita chokladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Philadelphia

Visa alla recept från Philadelphia