• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Smördegsbägare med cheesecake och chokladsås

Smördegsbägare med cheesecake och chokladsås
Foto: TV4

Smördegsbägare med cheesecake och chokladsås

5 steg att laga

9 ingredienser

30 m

Ett roligt och nytt sätt att servera cheesecake! Gör bollar av cheesecake och digestivekex, servera i smördegsbägare med chokladsås och hallon.

Tips! Lägg cheesecakebollarna i frysen och servera som glass om du vill!

Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original - en älskade klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak

Ingredienser

portioner6 portioner

Smördegsbägare

  • 1 smördeg
  • 1 ägg, till pensling

Cheesecakebollar

  • 200 g Philadelphia Original
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl florsocker
  • 0,5 krm vaniljpulver
  • 2-3 dl digestivekex, krossade

Servering

  • chokladsås
  • hallon

Gör så här

  1. Smördegsbägare
    Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Skär smördegen i remsor och linda runt baksidan av en oljad muffinsplåt, så att det blir som skålar.
  2. Vispa upp ägget och pensla smördegen. Baka i ugnen i ca 10 minuter eller tills skålarna fått färg. Låt skålarna svalna något men ta bort från muffinsformen medan de fortfarande är varma, annars kan de fastna.
  3. Cheesecakebollar
    Vispa grädden hårt. Vispa Philadelphia och, vaniljpulver och florsocker. Vänd försiktigt ihop med grädden.
  4. Rör ner digestivesmulet i omgångar i smeten tills du fått en formbar Philadelphia-kräm. Spara lite digestivesmul att rulla bollarna i. Rulla till bollar, servera på en gång eller ställ in i frysen för iskall cheesecakeglass.
  5. Lägg ner cheesecakebollarna i smördegsbägarna, toppa med chokladsås och hallon.