En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak
Läs mer
Ingredienser
Smördegsbägare
1 smördeg
1 ägg, till pensling
Cheesecakebollar
200 g Philadelphia Original
1 dl vispgrädde
0,5 dl florsocker
0,5 krm vaniljpulver
2-3 dl digestivekex, krossade
Servering
chokladsås
hallon
Gör så här
Smördegsbägare
Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Skär smördegen i remsor och linda runt baksidan av en oljad muffinsplåt, så att det blir som skålar.
Vispa upp ägget och pensla smördegen. Baka i ugnen i ca 10 minuter eller tills skålarna fått färg. Låt skålarna svalna något men ta bort från muffinsformen medan de fortfarande är varma, annars kan de fastna.
Cheesecakebollar
Vispa grädden hårt. Vispa Philadelphia och, vaniljpulver och florsocker. Vänd försiktigt ihop med grädden.
Rör ner digestivesmulet i omgångar i smeten tills du fått en formbar Philadelphia-kräm. Spara lite digestivesmul att rulla bollarna i. Rulla till bollar, servera på en gång eller ställ in i frysen för iskall cheesecakeglass.
Lägg ner cheesecakebollarna i smördegsbägarna, toppa med chokladsås och hallon.