I samarbete med Philadelphia

Smördegsbägare med cheesecake och chokladsås

5 röster
30 m
6
Smördegsbägare med cheesecake och chokladsås
Foto: TV4

Ett roligt och nytt sätt att servera cheesecake! Gör bollar av cheesecake och digestivekex, servera i smördegsbägare med chokladsås och hallon.

Tips! Lägg cheesecakebollarna i frysen och servera som glass om du vill!

Visa mer
30 m
6

Du behöver

Smördegsbägare

  • 1 rulle smördeg
  • 1 muffinsform
  • 1 ägg, till pensling

Cheesecakebollar

  • 200 g Philadelphia
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl florsocker
  • 0,5 krm vaniljpulver
  • 2-3 dl krossade digestivekex

Servering

  • chokladsås
  • hallon

Gör så här

  1. Smördegsbägare
    Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Skär smördegen i remsor och linda runt baksidan av en oljad muffinsplåt, så att det blir som skålar.
  2. Vispa upp ägget och pensla smördegen. Baka i ugnen i ca 10 minuter eller tills skålarna fått färg. Låt skålarna svalna något men ta bort från muffinsformen medan de fortfarande är varma, annars kan de fastna.
  3. Cheesecakebollar
    Vispa grädden hårt. Vispa Philadelphia och, vaniljpulver och florsocker. Vänd försiktigt ihop med grädden.
  4. Rör ner digestivesmulet i omgångar i smeten tills du fått en formbar Philadelphia-kräm. Spara lite digestivesmul att rulla bollarna i. Rulla till bollar, servera på en gång eller ställ in i frysen för iskall cheesecakeglass.
  5. Lägg ner cheesecakebollarna i smördegsbägarna, toppa med chokladsås och hallon.
18 maj 2018

Laddar fler recept