En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.
Läs mer
Ingredienser
8 - 10
150 g digestivekex
125 g smör
525 g Philadelphia Original
3 dl yoghurt
0,5 vaniljstång
1 citron
0,5 krm salt
6 gelatinblad
1 dl strösocker
1,5 dl vatten
1 mango
70 g mango, mosad
färska myntablad
hallon
Gör så här
Lägg digestivekexen i en fryspåse och smula sönder innehållet med en kavel eller händerna. Smält smöret, blanda med smulorna och tryck in allt i fyrkantig form försedd med bakplåtspapper. 26 cm i diameter.
Blanda Philadelphia, yoghurt och citronsaft med visp.
Låt gelatinbladen svälla i 1,5 dl kallt vatten i 10 minuter. Tillsätt sockret och värm allt medan du rör om, tills gelatinet och sockret löser sig. Rör snabbt in det i Philadelphia-krämen.
Häll i krämen i formen; låt stå kallt i minst 3 timmar. Innan du serverar, dekorera kakan med mosad mango, den färsk mango, hallon och myntablad.