I samarbete med Philadelphia

Mango- och halloncheesecake

0 röster
25 m + tid i kyl
8-10
Mango- och halloncheesecake
Foto: Philadelphia

Klassisk krämig cheesecake med citron, toppad med mangopuré, mangobitar, mynta och hallon. Ljuvligt gott!

Visa mer
25 m + tid i kyl
8-10

Du behöver

  • 150 g digestivekex
  • 125 g smör
  • 525 g Philadelphia Classic
  • 3 dl yoghurt
  • 0,5 vaniljstång
  • 1 citron
  • 1 nypa salt
  • 6 blad gelatin
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 mango
  • 70 g mosad mango
  • färska myntablad
  • hallon

Gör så här

  1. Lägg digestivekexen i en fryspåse och smula sönder innehållet med en kavel eller händerna. Smält smöret, blanda med smulorna och tryck in allt i fyrkantig form försedd med bakplåtspapper. 26 cm i diameter.
  2. Blanda Philadelphia, yoghurt och citronsaft med visp.
  3. Låt gelatinbladen svälla i 1,5 dl kallt vatten i 10 minuter. Tillsätt sockret och värm allt medan du rör om, tills gelatinet och sockret löser sig. Rör snabbt in det i Philadelphia-krämen.
  4. Häll i krämen i formen; låt stå kallt i minst 3 timmar. Innan du serverar, dekorera kakan med mosad mango, den färsk mango, hallon och myntablad.
10 april 2018

Fler goda recept