Cheesecake med färsk grapefrukt

Philadelphia 17 Ostkaka med färsk grapefrukt
Foto: Philadelphia

Cheesecake med färsk grapefrukt

11 ingredienser

45 min + tid i kyl

En smakrik och god cheesecake med grapefrukt och mynta. Perfekt att servera på födelsedagskalaset eller fikat!

Philadelphia Original
Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original

En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Botten

 • 125 g digestivekex
 • 1 tsk vallmofrö
 • 40 g osaltat smör

Fyllning

 • 5 g gelatin (eller 2 blad)
 • 2 dl vispgrädde
 • 1 blodgrapefrukt
 • 200 g Philadelphia Original, rumstempererad
 • 3 tsk florsocker
 • 1 äggvita
 • 5 msk blodgrapefrukt, saften
 • färsk mynta

Gör så här

Bottnar

 1. Placera 6 runda små formar om 7 cm på ett bakplåtspapper på en bakplåt. Placera plastfolie för baking runt insidan av varje form för att förhindra ostkakan från att fastna på sidorna av formen.
 2. Kör kexen i en matberedare, eller placera dem i en plastpåse och krossa dem fint med en kavel eller för hand. Blanda de fint krossade kexen och vallmofröna i en skål och tillsätt sedan det smälta smöret. Blanda väl. Tryck ut 25 g av blandningen i botten på varje form. Ställ in formarna i kylskåpet i 30 minuter.

Fyllning

 1. Blötlägg gelatinblad i en skål med kallt vatten i cirka 5 minuter, krama ur. Ta 5 msk av grädden och värm i en skål i cirka 10 till 15 sekunder i mikrovågsugnen och smält de 2 väl urkramade gelatinbladen, rör om tills blandningen är helt kall.
 2. Skala grapefrukten och skär ut klyftor. Välj cirka 5 klyftor, lägg klyftorna på hushållspapper och låt torka. Pressa resterande grapefrukt till 5 msk juice.
 3. Blanda socker och Philadelphia i en skål tills blandningen är slät, i ca 3 minuter. Tillsätt grapefruktjuicen eller extraktet.
 4. Vispa grädden med elvisp, tillsätt 3 msk socker, en i taget. Vispa grädden hårt. Ställ åt sidan och förvara kallt. Vänd i den kalla grädden och gelatinblandningen i Philadelphian och sockerblandningen. Blandningen kommer verka som att den separeras, använd en visp tills den är slät.
 5. Vispa äggvitorna hårda i en separat skål. Vänd i vispgrädden i färskosten och gelantinblandningen. Rör om försiktigt. Vänd därefter i den hårt vispade äggvitan.
 6. Skeda i en tredjedel av fyllningen i varje form ovanpå kexbottnen. Strö lite grapefrukt över blandningen och skeda i ytterligare ett lager av fyllningen. Upprepa med mer grapefrukt och avsluta med ännu ett lager fyllning. Jämna till ytan.
 7. Täck försiktigt med plastfilm och ställ in i kylskåpet i mellan 2-3 timmar.
 8. Vid servering tryck ut ostkakan genom att försiktigt trycka upp bottnen ur formen. Dekorera med grapefruktklyftor och mynta.
TIPS!
Fler tips!
Philadelphia Cheesecakemuffin närbild

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda, krämiga recept från Philadelphia.

Läs mer