I samarbete med Philadelphia

Sommarcheesecake

30 m + tid i kyl
8 - 10
Sommarcheesecake
Foto: Philadelphia

En klassisk och frisk cheesecake toppad med sommarens bär!

24 mars 2017
30 m + tid i kyl
8 - 10

Du behöver

Botten

  • 100 g smör
  • 300 g digestivekex

Fyllning

  • 10 gelatinblad
  • 0,5 dl vatten
  • 800 g Philadelphia Naturell
  • 100 g naturell yoghurt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 250 g florsocker
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 lime, saften (om du vill ha en friskare smak)

Garnering

  • blåbär, jordgubbar och hallon

Gör så här

  1. Botten
    Täck botten på en springform, ca 24–26 cm i diameter, med bakplåtspapper.
  2. Smält smör och krossa eller mal kexen fint till smulor. Blanda smält smör och smulor och tryck sedan ut blandningen i botten av formen. Ställ kallt medan du tillagar fyllningen.
  3. Fyllning
    Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 minuter. Värm 0,5 dl vatten i en liten kastrull, lyft upp gelatinbladen ur det kalla vattnet och pressa ut vattnet innan du lägger gelatinbladen i det heta vattnet och låter dem smälta. Låt svalna under omrörning.
  4. Blanda Philadelphia, yoghurt, vaniljsocker och florsocker i en skål. Rör till en jämn konsistens och tillsätt därefter gelatinblandningen. Tillsätt eventuellt saft från lime för en friskare smak.
  5. Vispa grädden styv och vänd sedan försiktigt ner den i färskostblandningen. Häll fyllningen över kakbotten. Låt din cheesecake stå i kylskåpet i minst 4 timmar.
  6. Garnering
    När fyllningen har stelnat kan du lossa din cheesecake ur formen och ställa den på ett tårtfat. Garnera med blåbär, jordgubbar och hallon.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Philadelphia

Visa alla recept från Philadelphia