I samarbete med Philadelphia

Rabarberpajcheesecake

12 röster
30 m + tid i kyl
10-12
Rabarberpajcheesecake
Foto: Camilla Hamid

Rabarberpaj och cheesecake - två favoriter i ett. En kombination som alla älskar! Dessutom är kakan busenkel att göra.

Visa mer
30 m + tid i kyl
10-12

Du behöver

Cheesecake

  • 14 digestivekex
  • 100 g smör
  • 600 g Philadelphia classic naturell
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g fryst rabarber

Smulpajstopping

  • 50 g rumstempererat smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare eller med en stavmixer. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa.
  2. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform med diameter på 23 cm och tryck ut kexmassan i den. Ställ i kylskåpet medan du gör Philadelphiafyllningen.
  3. Vispa Philadelphia classic naturell och strösocker till en jämn och krämig smet.
  4. I en annan bunke vispar du grädden. Vänd försiktigt ner den i Philadelphiasmeten.
  5. Bred ut cheesecakesmeten i springformen och tryck ner den frysta rabarbern i den, jämnt fördelat i cheesecaken.
  6. Ställ cheesecaken i kylskåpet för att stelna medan du gör smuldegstoppingen.
  7. Smulpajstopping
    Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme). Arbeta samman alla ingredienser till en deg och smula ut den på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Grädda smulpajstoppingen i mitten av ugnen i ca 10 minuter, tills den fått en fin gyllenbrun färg. Låt toppingen svalna helt och hållet innan du garnerar din cheesecake med den.
26 april 2018
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept