Rabarberpajcheesecake

Rabarberpajcheesecake
Foto: Camilla Hamid

Rabarberpajcheesecake

9 ingredienser

30 m + tid i kyl

Rabarberpaj och cheesecake - två favoriter i ett. En kombination som alla älskar! Dessutom är kakan busenkel att göra.

Philadelphia Original
Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original

En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Läs mer

Ingredienser

Håll skärmen tänd
10 - 12 portioner

Cheesecake

  • 14 digestivekex
  • 100 g smör
  • 600 g Philadelphia Original
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g rabarber

Smulpajstopping

  • 50 g smör, rumstempererat
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare eller med en stavmixer. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa.
  2. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform med diameter på 23 cm och tryck ut kexmassan i den. Ställ i kylskåpet medan du gör Philadelphiafyllningen.
  3. Vispa Philadelphia classic naturell och strösocker till en jämn och krämig smet.
  4. I en annan bunke vispar du grädden. Vänd försiktigt ner den i Philadelphiasmeten.
  5. Bred ut cheesecakesmeten i springformen och tryck ner den frysta rabarbern i den, jämnt fördelat i cheesecaken.
  6. Ställ cheesecaken i kylskåpet för att stelna medan du gör smuldegstoppingen.

Smulpajstopping

  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme). Arbeta samman alla ingredienser till en deg och smula ut den på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Grädda smulpajstoppingen i mitten av ugnen i ca 10 minuter, tills den fått en fin gyllenbrun färg. Låt toppingen svalna helt och hållet innan du garnerar din cheesecake med den.
TIPS!
Fler tips!
Philadelphia 6 Cheesecake med citron och lime

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda, krämiga recept från Philadelphia.

Läs mer