I samarbete med Philadelphia

Rabarberpajcheesecake

12 röster
30 m + tid i kyl
10-12
Rabarberpajcheesecake
Foto: Camilla Hamid

Rabarberpaj och cheesecake - två favoriter i ett. En kombination som alla älskar! Dessutom är kakan busenkel att göra.

Visa mer
30 m + tid i kyl
10-12

Du behöver

Cheesecake

  • 14 digestivekex
  • 100 g smör
  • 600 g Philadelphia classic naturell
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g fryst rabarber

Smulpajstopping

  • 50 g rumstempererat smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare eller med en stavmixer. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa.
  2. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform med diameter på 23 cm och tryck ut kexmassan i den. Ställ i kylskåpet medan du gör Philadelphiafyllningen.
  3. Vispa Philadelphia classic naturell och strösocker till en jämn och krämig smet.
  4. I en annan bunke vispar du grädden. Vänd försiktigt ner den i Philadelphiasmeten.
  5. Bred ut cheesecakesmeten i springformen och tryck ner den frysta rabarbern i den, jämnt fördelat i cheesecaken.
  6. Ställ cheesecaken i kylskåpet för att stelna medan du gör smuldegstoppingen.
  7. Smulpajstopping
    Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme). Arbeta samman alla ingredienser till en deg och smula ut den på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Grädda smulpajstoppingen i mitten av ugnen i ca 10 minuter, tills den fått en fin gyllenbrun färg. Låt toppingen svalna helt och hållet innan du garnerar din cheesecake med den.
26 april 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept