I samarbete med Philadelphia

Klassisk blåbärscheesecake

30 m + tid i kyl
8 - 10
Philadelphia 2 Blåbärscheesecake
Foto: Philadelphia

Vem älskar inte en klassisk cheesecake? Här är den smaksatt med blåbär och dekorerad med björnbär, blåbär och violer. Så vackert!

Tips! För en hög cheesecake, använd en springform med 24 cm diameter. För en låg cheesecake, använd en springform med 26 diameter.

24 mars 2017
30 m + tid i kyl
8 - 10

Du behöver

Botten

  • 300 g digestivekex
  • 100 g smör

Fyllning

  • 6 gelatinblad
  • 1 dl svartvinbärssaft, utblandad
  • 400 g blåbär
  • 600 g Philadelphia Classic Naturell
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 100 g rörsocker
  • 2 dl vispgrädde

Dekoration

  • Björnbär, ätbara violer och blåbär.

Gör så här

  1. Botten
    Lägg bakplåtspapper i botten för att kakan ska bli lättare att ta ur. Smält smöret i en kastrull. Smula kexen fint, i en mixer eller genom att lägga dem i en plastpåse, knyta igen och kavla påsen. Blanda smöret och smulorna ordentligt och tryck ut massan i formen. Använd baksidan av en sked för att få en jämn yta. Låt botten vila i kylen medan du gör fyllningen.
  2. Fyllning
    Lägg gelatinblad i kallt vatten i ca 10 min. Värm upp svartvinbärssaften och smält gelatinet i saften. Låt svalna. Krossa 300 g av blåbären och blanda ned i skålen tillsammans med svartvinbärssaft. Lägg Philadelphia i en skål och rör med en sked. Blanda i vaniljpulvret och rörsockret. Blanda ned ytterligare 50 g av okrossade blåbär och den vispade grädden. Häll i blandningen i botten och låt stå i kylen i minst fyra timmar.
  3. Dekoration
    Ta bort kanten på formen när fyllningen har stelnat och lägg kakan på ett fat. Dekorera med björnbär, violer och resten av blåbären.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Philadelphia

Visa alla recept från Philadelphia