- en älskade klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.
Läs mer
Ingredienser
Kladdkaka
100 g smör
1,5 dl strösocker
1 dl brunt farinsocker
1 krm vaniljpulver
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm salt
Dulce de leche cheesecake
400 g Philadelphia Original
1,5 dl strösocker
1 dl dulce de leche
1,5 dl vispgrädde
färska bär, till garnering
Gör så här
Kladdkaka
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull.
Blanda lätt ihop strösocker, farinsocker, vaniljpulver och ägg i en bunke. Se upp för att vispa för hårt/för länge. För en perfekt kladdkaka vill du att så lite luft som möjligt ska komma in i smeten.
I en annan skål blandar du ihop vetemjöl, kakao och salt. Sikta ner detta i äggsmeten och blanda försiktigt ihop alla ingredienser med en slickepott bara precis tills du får en jämn smet.
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på springformen och häll upp smeten i den.
Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 17 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna. Låt kladdkakan stå i kylskåpet medan du förbereder dulce de leche cheesecaken.
Cheesecake
Vispa samman Philadelphia classic naturell, strösocker och dulce de leche till en jämn och krämig smet.
Vispa upp grädden och vänd försiktigt ner den i Philadelphiasmeten. Bred ut cheesecakesmeten över kladdkakan och låt den stelna i kylskåpet i minst 3 h, men helst över natten för kladdkakans skull.