I samarbete med Philadelphia

Dulce de leche cheesecake på kladdkaksbotten

16 röster
10-12
Dulce de leche cheesecake på kladdkaksbotten
Foto: Camilla Hamid

Sugen på kladdkaka eller cheesecake? Gör en en kladdkakecheesecake - det blir dubbelt så gott!

Visa mer
10-12

Du behöver

Kladdkaka

  • 100 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl brunt farinsocker strö
  • 1 krm äkta vaniljpulver
  • 2 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1 krm salt

Dulce de leche cheesecake

  • 400 g Philadelphia classic naturell
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl dulce de leche
  • 1,5 dl vispgrädde
  • färska bär, till garnering

Gör så här

  1. Kladdkaka
    Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull.
  2. Blanda lätt ihop strösocker, farinsocker, vaniljpulver och ägg i en bunke. Se upp för att vispa för hårt/för länge. För en perfekt kladdkaka vill du att så lite luft som möjligt ska komma in i smeten.
  3. I en annan skål blandar du ihop vetemjöl, kakao och salt. Sikta ner detta i äggsmeten och blanda försiktigt ihop alla ingredienser med en slickepott bara precis tills du får en jämn smet.
  4. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på springformen och häll upp smeten i den.
  5. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 17 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna. Låt kladdkakan stå i kylskåpet medan du förbereder dulce de leche cheesecaken.
  6. Cheesecake
    Vispa samman Philadelphia classic naturell, strösocker och dulce de leche till en jämn och krämig smet.
  7. Vispa upp grädden och vänd försiktigt ner den i Philadelphiasmeten. Bred ut cheesecakesmeten över kladdkakan och låt den stelna i kylskåpet i minst 3 h, men helst över natten för kladdkakans skull.
  8. Garnera med färska bär vid servering.
26 april 2018

laddar fler recept

Laddar fler recept