Hallongrottor med cheesecakefyllning

Foto: Köket.se
Hallongrottor med cheesecakefyllning
9 ingredienser
30 min
Spröda och ljuvliga hallongrottor som blir extra saftiga med cheesecake i mitten! Det här kommer bli en ny favorit på kakfatet.
Philadelphia Original

Philadelphia Original
En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.
Läs mer
Ingredienser
- 250 g smör, rumsvarmt
- 1 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 5,75 dl vetemjöl
Fyllning
- 100 g Philadelphia Original
- 1 ägg
- 0,5 dl strösocker
- 100 g hallon (eller hallonsylt)
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
- Nyp samman den rumsvarma smöret med de övriga ingredienser. Blanda och knåda ihop ordentligt till en mjuk och len deg.
- Rulla små bollar av degen (ca 3-4 cm i diameter) och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller i en muffinsplåt för små muffins.
- Tryck ner gropar i mitten på varje kaka. Använd ett finger eller baksidan av en träslev.
- Blanda Philadelphian med ägg och socker och fyll varje kaka. Spara lite plats för hallon.
- Dela hallonen och lägg ner ett halvt hallon i varje kaka, det går också bra med en liten klick hallonsylt.
- Grädda kakorna i mitten av ugnen ca 8 minuter.
- Låt kakorna svalna helt.
TIPS!