Vit chokladcheesecake med proseccotopping
Vit chokladcheesecake med proseccotopping
8 ingredienser
30 min + tid i kyl
Vit chokladcheesecake i glas toppad med proseccogele. Enkel att göra och den perfekta desserten till nyårsmiddagen.

Ingredienser
Botten
- 4-6 digestivekex
Vit chokladcheesecake
- 150 g vit bakchoklad
- 300 g Philadelphia Original
- 1 dl vispgrädde
Proseccogelé
- 2 gelatinblad
- 2 dl alkoholfri prosecco
- 0,5 dl strösocker
Dekoration
- ätbart pärlemopulver
Gör så här
- Mixa eller smula kexen till ett fint smul. Och fördela i 4 serveringsglas.
- Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikrovågsugnen.
- Vispa Philadelphia tillsammans med grädde med en elvisp till en fluffig och fast kräm. Tillsätt chokladen och vispa ut jämnt.
- Lägg upp cheesecakekrämen i serveringsglasen och låt stå i kyl.
- Lägg gelatinbladen i blöt.
- Koka upp prosecco och strösocker i en kastrull. Rör om och låt sjuda tills sockret löst sig. Dra av från värmen, krama ur gelatinbladen och rör ut i kastrullen. Häll över i en skål eller djup tallrik och låt stelna i kylskåp, ca 2 timmar.
- Ta ut gelen ur kylen och dra sönder den med en gaffel så det blir ett vackert bubbligt smul. Toppa cheesecakekrämen med proseccosmulet.
- Dekorera med ätbart pärlemopulver.
TIPS!