En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.
Läs mer
Ingredienser
Botten
4-6 digestivekex
Vit chokladcheesecake
150 g vit bakchoklad
300 g Philadelphia Original
1 dl vispgrädde
Proseccogelé
2 gelatinblad
2 dl alkoholfri prosecco
0,5 dl strösocker
Dekoration
ätbart pärlemopulver
Gör så här
Mixa eller smula kexen till ett fint smul. Och fördela i 4 serveringsglas.
Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikrovågsugnen.
Vispa Philadelphia tillsammans med grädde med en elvisp till en fluffig och fast kräm. Tillsätt chokladen och vispa ut jämnt.
Lägg upp cheesecakekrämen i serveringsglasen och låt stå i kyl.
Lägg gelatinbladen i blöt.
Koka upp prosecco och strösocker i en kastrull. Rör om och låt sjuda tills sockret löst sig. Dra av från värmen, krama ur gelatinbladen och rör ut i kastrullen. Häll över i en skål eller djup tallrik och låt stelna i kylskåp, ca 2 timmar.
Ta ut gelen ur kylen och dra sönder den med en gaffel så det blir ett vackert bubbligt smul. Toppa cheesecakekrämen med proseccosmulet.