Vit chokladcheesecake med proseccotopping

Vit chokladcheesecake med proseccotopping

0

8 ingredienser

30 min + tid i kyl

Vit chokladcheesecake i glas toppad med proseccogele. Enkel att göra och den perfekta desserten till nyårsmiddagen.

läs mer
Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original

En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Läs mer

Ingredienser

portioner4

Botten

  • 4-6 digestivekex

Vit chokladcheesecake

  • 150 g vit choklad
  • 300 g Philadelphia Original
  • 1 dl vispgrädde

Proseccogelé

  • 2 gelatinblad
  • 2 dl prosecco (eller annat mousserande vin)
  • 0,5 dl strösocker

Dekoration

  • ätbart pärlemopulver

Gör så här

  1. Mixa eller smula kexen till ett fint smul. Och fördela i 4 serveringsglas.
  2. Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikrovågsugnen.
  3. Vispa Philadelphia tillsammans med grädde med en elvisp till en fluffig och fast kräm. Tillsätt chokladen och vispa ut jämnt.
  4. Lägg upp cheesecakekrämen i serveringsglasen och låt stå i kyl.
  5. Lägg gelatinbladen i blöt.
  6. Koka upp prosecco och strösocker i en kastrull. Rör om och låt sjuda tills sockret löst sig. Dra av från värmen, krama ur gelatinbladen och rör ut i kastrullen. Häll över i en skål eller djup tallrik och låt stelna i kylskåp, ca 2 timmar.
  7. Ta ut gelen ur kylen och dra sönder den med en gaffel så det blir ett vackert bubbligt smul. Toppa cheesecakekrämen med proseccosmulet.
  8. Dekorera med ätbart pärlemopulver.
TIPS!
läs mer
Krämiga tryffelsnittar med sparris

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda, krämiga recept från Philadelphia.

Läs mer