En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.
Läs mer
Ingredienser
8 - 10
Hel tårta
300 g drömmar
50 g smör
600 g Philadelphia Original
2 dl strösocker
0,5 dl fläderblomssaft
0,5 krm vaniljpulver
2 dl vispgrädde
500 g färska jordgubbar
citron, saften
Cheesecake i glas
150 g drömmar
300 g Philadelphia Original
1 dl strösocker
2 msk fläderblomssaft
0,5 krm vaniljpulver
1 dl vispgrädde
250 g färska jordgubbar
0,5 citron, saften
Cheesecakesnittar
10 drömmar
300 g Philadelphia Original
1 dl strösocker
2 msk fläderblomssaft
0,5 krm vaniljpulver
1 dl vispgrädde
5 färska jordgubbar
färsk citronmeliss, till garnering
Gör så här
Hel cheesecake
Mixa drömmarna till ett fint smul. Smält smöret och blanda ihop med kaksmulet till en formbar massa.
Täck botten på en springform (diameter 23 cm) med bakplåtspapper och tryck ut kaksmulmassan i den. Ställ i kylskåpet medan du gör fyllningen.
Vispa samman Philadelphia, strösocker, flädersaft och vaniljpulver till en jämn och krämig smet. Vispa upp vispgrädden och vänd försiktigt ihop den med den krämiga Philadelphiasmeten.
Bre ut smeten i springformen och låt stå i frysen för att stelna i minst 4 h innan servering.
Skär jordgubbarna i mindre bitar och blanda ihop dem med citronsaft. Toppa tårtan med jordgubbarna. Garnera även med citronmeliss.
Cheesecake i glas
Smula drömmarna i botten på 4 glas.
Vispa samman Philadelphia, strösocker, flädersaft och vaniljpulver till en jämn och krämig smet. Vispa upp vispgrädden och vänd försiktigt ihop den med den krämiga Philadelphiasmeten.
Fördela i glasen och låt stå i kylskåp och stelna fram till servering. Toppa med citronmarinerade jordgubbar.
Cheesecakesnittar
Vispa samman Philadelphia, strösocker, flädersaft och vaniljpulver till en jämn och krämig smet. Vispa upp vispgrädden och vänd försiktigt ihop den med den krämiga Philadelphiasmeten.
Bred ut smeten på drömmarna och låt stelna i kylskåp. Halvera jordgubbarna och lägg en jordgubbe på varje cheesecakesnitt.