Sockerkaka med cheesecakekräm och jordgubbar

Sockerkaka med cheesecakekräm och jordgubbar
Foto: köket.se

Sockerkaka med cheesecakekräm och jordgubbar

14 ingredienser

45 min

Den här klassiska och saftiga sockerkakan kan du variera med en mängd olika toppings efter smak och säsong. Den goda cheesecakekrämen gör efterrätten extra festlig. Välj själv om du vill servera efterrätten som en tårta eller snygg dessert i glas. Blir ni många? Skär upp sockerkakan i små rutor och toppa med cheesecakekrämen och jordgubbar.

Tips! Byt ut smöret i receptet mot Philadelphiaost, så får du en extra saftig sockerkaka!

Philadelphia Original
Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original

En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Läs mer

Ingredienser

portioner8 - 10

Sockerkaka

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • smör, till formen
  • ströbröd, till formen

Cheesecakekräm

  • 200 g Philadelphia Original
  • 1,5 dl grädde
  • ca 2 msk florsocker
  • 1 vaniljstång

Dekoration

  • 1 l jordgubbar

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg och socker. Blanda i mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Smält smör och blanda med mjölk och häll sedan ner i smeten. Rör om till en jämn smet.
  2. Smöra och bröa en springform (ca 23-25 centimeter i diameter) och häll i sockerkakssmeten. Grädda kakan i 175 grader i ca 25 minuter.
  3. Medan sockerkakan gräddas vispa ihop Philadelphia och florsocker i en skål. Dela vaniljstången och skrapa ur vaniljfröna och häll över grädden. Vispa till en fluffig konsistens.
  4. Ta ut sockerkakan och låt svalna. Bred över den goda cheesecakekrämen och toppa med färska bär.
  5. Eller varva sockerkakan med cheesecakekrämen och jordgubbar i serveringsglas.
  6. Blir ni många? Skär upp sockerkakan i små rutor och toppa med cheesecakekrämen och jordgubbar.
TIPS!
Fler tips!
Philadelphia 9-Exotisk cheesecake med mango och kokos

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda, krämiga recept från Philadelphia.

Läs mer