I samarbete med Philadelphia

Sockerkaka med cheesecakekräm och jordgubbar

1 röst
45 m
8-10
Sockerkaka med cheesecakekräm och jordgubbar
Foto: köket.se

Den här klassiska och saftiga sockerkakan kan du variera med en mängd olika toppings efter smak och säsong. Den goda cheesecakekrämen gör efterrätten extra festlig. Välj själv om du vill servera efterrätten som en tårta eller snygg dessert i glas. Blir ni många? Skär upp sockerkakan i små rutor och toppa med cheesecakekrämen och jordgubbar.

Tips! Byt ut smöret i receptet mot Philadelphiaost, så får du en extra saftig sockerkaka!

Visa mer
45 m
8-10

Du behöver

Sockerkaka

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • smör, till formen
  • strbröd, till formen

Cheesecakekräm

  • 200 g Philadelphia original
  • 1,5 dl grädde
  • ca 2 msk florsocker
  • 1 vaniljstång

Dekoration

  • l l jordgubbar

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg och socker. Blanda i mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Smält smör och blanda med mjölk och häll sedan ner i smeten. Rör om till en jämn smet.
  2. Smöra och bröa en springform (ca 23-25 centimeter i diameter) och häll i sockerkakssmeten. Grädda kakan i 175 grader i ca 25 minuter.
  3. Medan sockerkakan gräddas vispa ihop Philadelphia och florsocker i en skål. Dela vaniljstången och skrapa ur vaniljfröna och häll över grädden. Vispa till en fluffig konsistens.
  4. Ta ut sockerkakan och låt svalna. Bred över den goda cheesecakekrämen och toppa med färska bär.
  5. Eller varva sockerkakan med cheesecakekrämen och jordgubbar i serveringsglas.
  6. Blir ni många? Skär upp sockerkakan i små rutor och toppa med cheesecakekrämen och jordgubbar.
8 februari 2019

laddar fler recept...

Laddar fler recept...