En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.
Läs mer
Ingredienser
240 g oreos
40 g smör, smält
350 g Philadelphia Original
100 g strösocker
2 tsk vaniljsocker
2-0,5 dl grekisk yoghurt
3-0,5 tsk gelatinpulver
färska jordgubbar
oreos, i grova bitar
Gör så här
Lägg 160 g av Oreokexen i en matberedare och blanda till fina smulor. Tillsätt smält smör och blanda ihop.
Tryck ut blandningen i botten på en 20 cm springform. Grovhacka de resterande 80 g kexen och lägg åt sidan.
Smält gelatinpulver enligt anvisningen på förpackningen.
Vispa ihop Philadelphia, socker och vaniljsocker till en jämn blandning. Tillsätt gelatin och yoghurt. Blanda i de resterande Oreo-kexen och häll allt över kexbotten.
Låt stå i kylskåp i 3 timmar eller tills kakan har stelnat. Garnera med jordgubbar och Oreo-kex innan servering.