En älskade klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.
Läs mer
Ingredienser
st
Chocolate chip cookies
200 g smör, rumsvarmt
0,5 dl strösocker
1,75 dl brunt farinsocker
1 ägg, rumstempererat
4,25 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk majsstärkelse
200 g mörk choklad, grovhackad (eller mörka chokladknappar)
Vaniljcheesecake
400 g Philadelphia Original
1,5 dl strösocker
0,5 tsk vaniljpulver
1,5 dl vispgrädde
chocolate chip cookies, till garnering
Gör så här
Chocolate chip cookies
Grovhacka den mörka chokladen om du inte använder chokladknappar.
Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och maizena i en skål.
Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
Ha sedan i resten av ingredienserna förutom den grovhackade chokladen. Arbeta snabbt ihop till en en deg. Till sist har du i den grovhackade chokladen arbetar snabbt ihop tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten. Ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Fördela 12 muffinsformar i en muffinsplåt och fördela degen i dem. Tryck ut degen så att du får en jämn botten.
Grädda bottnarna i mitten av ugnen i 10 minuter. Bottnarna kommer att svälla lite i ugnen, medan de fortfarande är varm kan du försiktigt pressa ihop dem med t.ex botten av ett glas.
Låt bottnarna svalna helt innan du fyller formarna med cheesecakefyllning.
Cheesecake
Vispa ihop Philadelphia classic naturell, strösocker och vaniljpulver till en jämn och krämig smet.
Vispa upp grädden och vänd försiktigt ner den i den krämiga Philadelphiasmeten. Fördela smeten i muffinsformarna och låt stå i kylskåpet i minst 3 timmar för att stelna innan servering.
Garnera gärna med chocolate chip cookies vid servering.