En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.
Läs mer
Ingredienser
125 g digestivekex, mixade
1 msk citronskal, finrivet
40 g osaltat smör, smält
4 gelatinblad
2 dl vispgrädde
1 tepåse
280 g Philadelphia Original
100 g florsocker
125 g färska blåbär
florsocker
Gör så här
Minibottnar
Placera 8 metallringsformar med ungefär 6-7 cm diameter på ett baktråg.
Blanda samman kexsmulor, citronskal och det smälta smöret. Fördela blandningen på formarna och tryck in ordentligt i bottnarna. Kyl ordentligt medan fyllningen görs i ordning.
Fyllning
Blöt gelatinet i en skål med kallt vatten tills det är mjukt, och låt det därefter rinna av. Värm under tiden 75 ml av grädden tills den är varm i en liten kastrull. Tillsätt tepåsen precis innan vattnet börjar koka. Låt det dra i 10 minuter innan tepåsen kastas.
Tillsätt det blöta gelatinet och rör om tills det har smält. (Du kan ev. behöva värma grädden igen litegrand).
Vispa den återstående grädden tills den är tjock. Blanda samman Philadelphia och socker tills det är jämnt. Vispa gradvis ned den te-smaksatta gelatinkrämen i Philadelphia-blandningen och häll därefter på vispgrädden.
Tillsätt försiktigt 3/4 av blåbären ovanpå. Låt blandningen tjockna en aning tills blåbären vilar ovanpå, innan blandningen fördelas mellan ringformarna. Kyl i 3 timmar så att den sätter sig.
Ta ut ostkakorna ur formarna alldeles före serveringen genom att värma formarna en aning med en varm, fuktig trasa och trycka botten försiktigt uppåt. Dekorera varje ostkaka med ev. överblivna blåbär och florsocker.